Ακολουθήστε μας

Αναλύσεις

Σάββας Καλεντερίδης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1: Ο πόλεμος στα τουρκικά ΜΜΕ και σε επίπεδο δηλώσεων έχει ξεκινήσει

Δημοσιεύτηκε στις

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της 1ης Σεπτεμβρίου, με τη Μαρία Σαράφογλου, συμμετείχε ο Σάββας Καλεντερίδης, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων, είπε ότι ο πόλεμος στα ΜΜΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε επίπεδο δηλώσεων Τούρκων πολιτκών και δημοσιολογούντων, έχει ξεκινήσει και γίνεται οργανομένα και καθοδηγούμενα από το τουκρικό κράτος.

Επίσης, ανέφερε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε έναν πόλεμο με την Ελλάδα, γιατί έχει μια βασική αδυναμία, αφού είναι γυμνή από αντιαεροπορική άμυνα, ενώ πολλά από τα άρματα και τα πυροβόλα της 1ης Στρατιάς, ανατολικά του Έβρου, βρίσκονται στη Συρία και συγκεκριμένα στο Ιντλίμπ.

Επίσης ανέφερε ότι ο Ερνογάν έχει ως στόχο να ασκήσει τρομοκρατία και να εκβιάσει την Ελλάδα, για να πετύχει χωρίς πόλεμο και αναίμακτα τους εθνικούς στόχους που έχει θέσει στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Ο Σταύρος Καλεντερίδης, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Αθήνα, σπουδάζοντας Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμμετοχής στα φοιτητικά όργανα συνδιοίκησης της σχολής του και σε διάφορες οργανώσεις νέων, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Στη Βοστόνη των Η.Π.Α. ολοκλήρωσε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα, στις Διεθνείς Σχέσεις (Αμερικανική εξωτερική πολιτική) και στην Επικοινωνία (Πολιτική Επικοινωνία), ενώ παράλληλα εργάστηκε στο Ελληνικό Προξενείο της Βοστόνης, στη σχολή του ως βοηθός έρευνας και σε δύο πολιτικές καμπάνιες Αμερικανών πολιτικών (Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων). Μετά από τρία χρόνια στις Η.Π.Α., άκουσε το κάλεσμα της πατρίδας του και επέστρεψε πίσω με μεγάλο πόθο για προσφορά στην Ελλάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος δύο κοινωφελών οργανισμών, του δέλτα – πολιτική επανάσταση (πολιτικός οργανισμός) και της Λεοντίδας (ίδρυμα προώθησης θεμάτων ιστορίας, πολιτισμού και δημοκρατίας). Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ασχολείται με διάφορα εγχειρήματα πολιτικής διπλωματίας και δημοκρατίας, γράφει πολιτικά άρθρα, σχολιάζει την επικαιρότητα και συνεχίζει την προσωπική του μελέτη στην ιστορία και την πολιτική φιλοσοφία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αναλύσεις

Μάικλ Ρούμπιν στο Middle East Forum: Ο Τραμπ δεν πρέπει να στηρίξει έναν χαμένο στην Τουρκία! Ήρθε η ώρα να πετάξουμε τον Ερντογάν

Η Τουρκία βρίσκεται σε σημείο καμπής. Η εποχή του Ερντογάν πρέπει να τελειώσει. Οι Τούρκοι μπορούν είτε να κάνουν το επόμενο βήμα, είτε δεν θα έχουν κανέναν παρά μόνο τον εαυτό τους να κατηγορήσει για την κάθοδο της Τουρκίας στη δικτατορία, την κρατική αποτυχία και τελικά τον εμφύλιο πόλεμο.

Δημοσιεύτηκε

στις

Γράφει ο Μάικλ Ρούμπιν, Middle East Forum

Δύο εκατομμύρια Τούρκοι συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συλλάβει τον κύριο αντίπαλό του, τον Εκρεμ Ιμαμόγλου, για πλαστές κατηγορίες διαφθοράς και τρομοκρατίας. Οι Τούρκοι δεν είναι ηλίθιοι. βλέπουν τον κυνισμό του Ερντογάν και σχολιάζουν τις ειρωνείες του: Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Ιμαμόγλου για διαφθορά, αλλά ο Ερντογάν όχι μόνο έχει εκκρεμείς υποθέσεις διαφθοράς που χρονολογούνται από τη δική του θητεία ως δήμαρχος, αλλά έκτοτε έχει συσσωρεύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε ανεξήγητο πλούτο. Κατηγορεί τον Ιμάμογλου για υποστήριξη της τρομοκρατίας, αλλά Τούρκοι δημοσιογράφοι φωτογράφισαν την υπηρεσία πληροφοριών του Ερντογάν να μεταφέρει όπλα σε μια θυγατρική της Αλ Κάιντα στην Τουρκία.

Το λάκτισμα είναι η απόφαση του Ερντογάν να ακυρώσει το πανεπιστημιακό πτυχίο του Ιμάογλου, χωρίς το οποίο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την προεδρία. Όχι μόνο το πτυχίο του Ερντογάν ήταν απατηλό , αλλά οι λόγοι για την απόρριψη του πτυχίου του Ιμαμόγλου ήταν η παρανομία του πανεπιστημίου που φοίτησε στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. Όπως με τα πανεπιστήμια της, έτσι και με ολόκληρο το καθεστώς της.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως νικητή και περιφρονεί τους ηττημένους. Ενώ μπορεί κάποτε να έβλεπε τον Ερντογάν ως ισχυρό άνδρα, είναι πλέον σαφές ότι ο επίδοξος σουλτάνος ​​δεν φοράει ρούχα. Ο Τραμπ και η ομάδα του έχουν δίκιο: Η Τουρκία είναι σημαντική, αλλά η Τουρκία και ο Ερντογάν δεν είναι συνώνυμα. Με απλά λόγια, ο Τραμπ πρέπει να απορρίψει τον Ερντογάν.

Οι επίλεκτοι στρατιώτες της Τουρκίας ορκίζονται πίστη στο κράτος και στο λαό της Τουρκίας, όχι σε έναν άνθρωπο που περιφρονεί το σύνταγμα και το κράτος δικαίου.

Οι Τούρκοι διαδηλωτές τώρα αγωνίζονται για την ψυχή του έθνους τους. Κάθε διαδηλωτής στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης είναι τόσο σημαντικός για το μέλλον της σύγχρονης Τουρκίας όσο και ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Οι διαμαρτυρίες μπορεί να έχουν σημασία στις δημοκρατίες. Ωστόσο, η Τουρκία δεν είναι δημοκρατία. Για να πετύχουν, πρέπει να βαδίσουν στα ανάκτορα και τις φυλακές της Τουρκίας. Εάν ο Ερντογάν δεν πάει με ελικόπτερο στο αεροδρόμιο και δεν φύγει από τη χώρα , θα πρέπει να τον συλλάβουν, εν αναμονή της δίκης, ακόμα κι αν τα πάθη είναι τέτοια που όσοι τον φτάσουν πρώτοι μπορεί απλώς να τον κρεμάσουν και να απελευθερώσουν πολιτικούς κρατούμενους, από τον Ιμαμόγλου μέχρι τον κρατούμενο Κούρδο πολιτικό Σελαχατίν Ντεμιρτάς και τον φιλάνθρωπο Οσμάν Κεβάλα .

Ο Ερντογάν, όπως ο Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, μπορεί να μπει στον πειρασμό να συνεχίσει. Αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα το πουν ποτέ ευθέως, ο Λευκός Οίκος πιθανότατα δεν θα κοίταζε στραβά τα περιφερειακά κράτη που θα πρόσφεραν ανταμοιβή σε οποιονδήποτε σωματοφύλακα του Ερντογάν στρέφει τα όπλα του στον επίδοξο δεσπότη για να τον συλλάβει ή, αν αντισταθεί, να τον σκοτώσει. Εξάλλου, οι επίλεκτοι στρατιώτες της Τουρκίας ορκίζονται πίστη στο κράτος και στο λαό της Τουρκίας, όχι σε έναν άνθρωπο που τηρεί το σύνταγμα και το κράτος δικαίου με περιφρόνηση.

Η Τουρκία βρίσκεται σε σημείο καμπής. Η εποχή του Ερντογάν πρέπει να τελειώσει. Οι Τούρκοι μπορούν είτε να κάνουν το επόμενο βήμα, είτε δεν θα έχουν κανέναν παρά μόνο τον εαυτό τους να κατηγορήσει για την κάθοδο της Τουρκίας στη δικτατορία, την κρατική αποτυχία και τελικά τον εμφύλιο πόλεμο.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αναλύσεις

Τρομακτική κατάσταση!

Παρέμβαση του πρέσβη ε.τ. Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου στο Russia Today

Δημοσιεύτηκε

στις

Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος: Συμφωνώ με τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Ουγγαρίας Μπαίνουμε σε μία πολύ περίεργη κατάσταση. Η Ευρώπη προσπαθεί να υπονομέυσει τις συνομιλίας ΗΠΑ-Ρωσίας για την ειρήν, κρατώντας τις κυρώσεις, οι οποίες επηρεάζουν περισσότερο τον ευρωπαϊκό λαό από τον ρωσικό. Δεν μπορούν να αποδεχτούν, ότι έχουν χάσει αυτό τον πόλεμο. Είναι ώρα να το αποδεχτούν, γιατί ο κόσμος της Ευρώπης είναι αντίθετος στη συνέχιση αυτού του πολέμου. Βλέπουμε επίσης σε δημοσκοπήσεις, ότι η δημοφιλία ευρωπαϊκών κυβερνήσεων πέφτει.

Θα ήθελα να επισημάνω κάτι για τη Γερμανία, η οποία έχει περιορισμούς από τη Συνθήκη2+4. Δεν μπορεί να έχει στρατό άνω των 370.000 ανδρών και δεν μπορεί να έχει δυνάμεις και πυρηνικά όπλα στην Ανατολική Γερμανία. Πρέπει να δούμε αυτούς τους περιορισμούς να μην παραβιαστούν. Επίσης την Κυριακή υπάρχουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω τη Γερμανική Πρεσβεία και προξενεία στην Ελλάδα για τις αποζημιώσεις του Β’Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν η Δύση αρχίσει να ρωτά τη Μόσχα για τις αποζημιώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα πρέπει να τους πούνε, ότι η Γερμανία πρέπει να πληρώσει πρώτα ό,τι πρέπει στην Ελλάδα και μετά να συζητήσουμε. Η κατάσταση είναι τροματική.

Έχουμε από τη μια μερά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να προσπαθούν να οδηγηθούν σε μια συμφωνία και οι Ευρωπαίοι προσεύχονται να αποτύχει αυτή η συμφωνία για να συνεχίσουν τον πόλεμο. Αυτό δεν είναι καλό ούτε για την Ευρώπη ούτε για τον κόσμο ούτε για την ανθρωπότητα. Οι Εσθονοί έχουν ιστορικό παρελθόν με την Σοβιετική Ένωση και τους έχει δημιουργηθεί ένα τραύμα, που δεν μπορούν να ξεπεράσουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι πρέπει όλη η Ευρώπη να υποστεί το τραύμα τους και να ξεκινήσει έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αναλύσεις

Πάμε σε πραγματική τοπική αυτονομία! Οι λύσεις του Καποδίστρια

Τι πρεσβεύει η Καποδιστριακή πολιτεία για την επιστροφή της δημοκρατίας στους δήμους;

Δημοσιεύτηκε

στις

Σταύρος Καλεντερίδης: Τι πρεσβεύει η Καποδιστριακή πολιτεία για την επιστροφή της δημοκρατίας στους δήμους;

Προτάσεις και παραδείγματα για μια τοπική και περιφερειακή πολιτειακή αυτονομία, μακριά από τα ξενόφερτα μοντέλα της αποκέντρωσης και αυτοδιοίκησης.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οικονομία11 λεπτά πριν

Financial Times: Πόσο στοιχίζουν στην Τουρκία οι διώξεις κατά του Ιμάμογλου

Βαρύ το οικονομικό κόστος της δίωξης Ιμάμογλου - Πόσα δισ. έχασε η Τουρκία

Πολιτική41 λεπτά πριν

Τρομακτικά δημογραφικά στοιχεία στις Σέρρες! Τέσσερις δήμοι στη λίστα με τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού

Η πολιτεία πρέπει να δώσει κίνητρα προκειμένου να γεννιούνται παιδιά, απαντούν οι Σερραίοι

Αθλητικά56 λεπτά πριν

Το Κυπριακό ποδόσφαιρο τιμά τον αγώνα της ΕΟΚΑ! Πανό με μήνυμα και ανάκρουση του εθνικού ύμνου στην αναμέτρηση Απόλλων-Ομόνοια!

Προς τιμή του Εθνικοαπλευθερωτικού αγώνα το πανό και οι πολλές Ελληνικές σημαίες στην κερκίδα των οργανωμένων του Απόλλωνα. Στην είσοδο των...

Διεθνή1 ώρα πριν

Στο στόχαστρο των τουρκικών εθνικιστικών κύκλων ο Ελπιδοφόρος λόγω της ομιλίας του στον Λευκό Οίκο

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος Ερόλ Καρά, εκπρόσωπος της «Ένωσης Γαλάζια Πατρίδα» στην Ελαζίγ, απαίτησε μέσα από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι...

Αναλύσεις1 ώρα πριν

Μάικλ Ρούμπιν στο Middle East Forum: Ο Τραμπ δεν πρέπει να στηρίξει έναν χαμένο στην Τουρκία! Ήρθε η ώρα να πετάξουμε τον Ερντογάν

Η Τουρκία βρίσκεται σε σημείο καμπής. Η εποχή του Ερντογάν πρέπει να τελειώσει. Οι Τούρκοι μπορούν είτε να κάνουν το...

Δημοφιλή