Weather Icon

Σαρλ Μισέλ: Ζήτημα της ΕΕ εν συνόλω η ασφάλεια στη Μεσόγειο

Σαρλ Μισέλ: Ζήτημα της ΕΕ εν συνόλω η ασφάλεια στη Μεσόγειο

Η επόμενη Συνοδός Κορυφής θα αφιερωθεί ιδιαιτέρως στην κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και φυσικά σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.

Στο προσφυγικό ζήτημα και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, ενόψει της προετοιμασίας για την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 24 – 25 Σεπτεμβρίου, κατά τη συνέντευξη τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το μεταναστευτικό είναι μια πρόκληση για την ΕΕ, δεν είναι μια πρόκληση για κάποια κράτη μέλη μόνο. Θα πρέπει να βρούμε μαζί από κοινού μια απάντηση, να καταπολεμήσουμε την παράνομη μετανάστευση και να δούμε την πολιτική επιστροφών» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Θέλω να δω με τα μάτια μου ποια είναι η κατάσταση και τι ευθύνες έχετε αναλάβει, τι απαντήσεις θα μπορέσουμε να δώσουμε σε μερικές μέρες και να υπάρξει μια κινητοποίηση και ένας συντονισμός»

«Η επόμενη Συνοδός Κορυφής θα αφιερωθεί ιδιαιτέρως στην κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και φυσικά σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία» ανέφερε σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα.

«Υπάρχει το ζήτημα της ασφάλειας στη Μεσόγειο, το οποίο δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα και την Κύπρο μόνο, είναι ζήτημα της ΕΕ εν συνόλω».

«Όλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να γίνονται σεβαστά και αυτό είναι και το νόημα της παρουσίας μου εδώ».

«Πρέπει να συνεργαστούμε για να δούμε πώς θα προοδεύσουμε. Πρέπει να είμαστε αυστηροί ώστε να γίνονται σεβαστές οι αρχές, για Ελλάδα, Κύπρο & όλα τα κράτη μέλη. Αν υπάρχει σεβασμός κοινών αξιών, αυτό θα είναι πολύ σημαντικό». 

BHMA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube