Weather Icon
ΗΠΑ , Ισραήλ 3 Σεπτεμβρίου 2020

Προς αγορά F-35 οδεύουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Αναβαθμίζεται ο αντιτουρκικός άξονας

Προς αγορά F-35 οδεύουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Αναβαθμίζεται ο αντιτουρκικός άξονας

Χωριανόπουλος Άγγελος

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου μια πιθανή συμφωνία για την πώληση αμερικανικών μαχητικών F-35 πέμπτης γενιάς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ),  σύμφωνα με Ρωσο-αμερικανικά πρακτορεία ειδήσεων.

Όπως μας πληροφορεί το TASS, η ανακοίνωση έγινε την Δευτέρα από τον Σύμβουλο του Τραμπ, Jared Kusner, ο οποίος μάλιστα έκανε ειδική αναφορά για την πρώτη πτήση Ισραηλινού F-35 από το Ισραήλ προς τς ΗΑΕ. H συμφωνία αυτή ενισχύει ακόμα περισσότερο την Αραβοΐσραηλινή συνεργασία στην Μέση Ανατολή και δίνει περαιτέρω εξοπλιστικές διαστάσεις στο αντιτουρκικό μέτωπο. 

O Kushner συνέχισε αναφέροντας πως οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν την θέση του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή, τόσο σε διπλωματικό όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως η Ισραηλινή Αεροπορία είναι η μόνη η οποία επιτρέπεται να ”πειραματιστεί” πάνω στα F-35. 

“Η αμυντική σχέση που έχει η Αμερική με τα ΗΑΕ είναι πολύ ιδιαίτερη. Είναι δυνατόν να διασφαλιστεί ότι το ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα του Ισραήλ γίνεται σεβαστό και, ταυτόχρονα, οι στρατιωτικές μας σχέσεις με τα ΗΑΕ αναπτύσσονται”, ανέφερε ο Kushner.

Το Γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου ανέφερε πως μαζί με τα F-35 στα ΗΑΕ θα πωληθούν και μη επανδρωμένα οχήματα, γεγονός που αναβαθμίζει την διπλωματική ισχύ των ΗΠΑ στην περιοχή.

Με πληροφορίες από: defencenews, dronewar.uk

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube