Weather Icon

Πρέσβης της Αρμενίας στη Μόσχα: Εναντίον του Αρτσάχ πολεμούν τρομοκράτες από τη Συρία

Πρέσβης της Αρμενίας στη Μόσχα: Εναντίον του Αρτσάχ πολεμούν τρομοκράτες από τη Συρία

Ο Πρεσβευτής της Αρμενίας στη Ρωσία, Βαρντάν Τογανιάν, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τους τρομοκράτες που είχαν μεταφερθεί στο Αζερμπαϊτζάν από την Τουρκία και τη Συρία για να πολεμούσαν από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Πρεσβευτής της Αρμενίας ανέφερε ότι η Τουρκία στρατολόγησε τρομοκράτες μισθοφόρους και τους μετέφερε στο Αζερμπαϊτζάν.

Το ΥΠΕΞ της Αρμενίας εξέδωσε δήλωση σχετικά με την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ και την εμπλοκή της Τουρκίας σ’ αυτήν.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η μεγάλης κλίμακας επίθεση που εξαπολύθηκε από το Αζερμπαϊτζάν από τις 28 Σεπτεμβρίου εναντίον του Αρτσάχ συνεχίζεται. Οι δηλώσεις της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των συμπροέδρων της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ, σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης στη συνοριακή γραμμή μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και Αρτσάχ δείχνουν σαφώς, ότι η διεθνής κοινότητα επίσης καταδικάζει επίδειξη ισχύος, η οποία υπονομεύσει την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια.

Αγνοώντας την θέση της διεθνούς κοινότητας, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν προχώρησε στη διάδοση των κατάφωρων παραποιημένων πληροφοριών, κατηγορώντας την αρμενική πλευρά για την έναρξη των εχθροπράξεων. Ενώ, υπάρχουν αδιαμφισβήτητοι πραγματικοί λόγοι ότι το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε την επίθεση. Εδώ και πολλά χρόνια το Αζερμπαϊτζάν παραβιάζει σταθερά την κατάπαυση του πυρός που καθιερώθηκε 1994-1995. Αξιοσημείωτο είναι, ότι η Τουρκία υποστήριζει το Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση στο Καραμπάχ από τη δεκαετία του 1990, όταν επέβαλε χερσαίο αποκλεισμό της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Ωστόσο, η υποστήριξη της Τουρκίας σε αυτήν την επίθεση για χρόνια έχει υποστεί ποιοτικές αλλαγές που χαρακτηρίζονται από την άμεση παρουσία της Τουρκίας στην αρένα των εχθροπραξιών. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πηγές, η Τουρκία στρατολογεί ξένους τρομοκράτες και μισθοφόρους και τους στέλνει στο Αζερμπαϊτζάν. Ταυτόχρονα, η Τουρκία παρέχει πλήρη πολιτική υποστήριξη. Η προπαγανδιστική στήριξη στο Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιείται στο υψηλότερο επίπεδο της ηγεσίας της Τουρκίας. Στην ουσία, δημιουργείται μια κατάσταση στην οποία ο λαός του Αρτσάχ μάχεται κατά του δίδυμου Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν. Η Τουρκία, η οποία πριν από έναν αιώνα εξολόθρευσε τον αρμενικό λαό στην ιστορική του πατρίδα και εξακολουθεί να δικαιολογεί αυτό το έγκλημα, υποστηρίζει τώρα το Αζερμπαϊτζάν με όλα τα δυνατά μέσα. Αυτή η γενοκτονική συμμαχία Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν αποτελεί σοβαρή απειλή για τους λαούς της περιοχής. Η Αρμενία και το Αρτσάχ είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν και να εξουδετερώσουν τις προθέσεις αυτής της εγκληματικής συμμαχίας. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση σε αυτή την αποφασιστικότητα της αρμενικής  πλευράς, καθώς η Αρμενία εκφράζει την άφθαρτη επιθυμία του αρμενικού λαού να ζήσει στην ιστορική του πατρίδα.

Πηγή: Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube