REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 8 Σεπτεμβρίου 2020

Πόσο μεγάλα οικονομικά συμφέροντα έχουν Τραμπ και Ευρωπαίοι στην Τουρκία;

Πόσο μεγάλα οικονομικά συμφέροντα έχουν Τραμπ και Ευρωπαίοι στην Τουρκία;

Τα μηνύματα που έρχονται από τις ξένες πρωτεύουσες, αναφορικά με τις προθέσεις της κατοχικής Τουρκίας, δεν νομίζω ότι είναι ικανοποιητικά. Ιδιαίτερα αυτά που καταφθάνουν από το Βερολίνο. Η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν παίζει καθαρά, παίζει φιλοτουρκικά… Με λίγα λόγια, δεν πρόκειται για μηνύματα που θα αναγκάσουν τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν να υποχωρήσει και να αποσύρει τις ναυτικές του δυνάμεις από την περιοχή του Καστελόριζου.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Εκτός της Γαλλίας και της Αυστρίας, οι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, με τη στάση τους, υποθάλπουν στην ουσία την τουρκική παραβατικότητα και επιθετικότητα. Το Παρίσι, περισσότερο από τη Βιέννη, προστατεύει και τα δικά του στρατηγικά συμφέροντα. Και είναι θετικό για την Ελλάδα ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζει στους συνομιλητές του, ότι θα προστατέψει αυτά τα συμφέροντα της χώρας του.

Από τις προσπάθειες των Γερμανών, για να συνετιστεί υποτίθεται ο Ερντογάν, απουσιάζει το μαστίγιο, αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι ενώ η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία απαιτούν κυρώσεις, οι Ευρωπαίοι αναζητούν τρόπους για να μην επιβληθούν αυτές.

Πρόκειται για απαράδεκτη κατάσταση και εύχομαι να μας διαψεύσουν στις 23 Σεπτεμβρίου, αν και μέχρι τώρα τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των εταίρων δεν έχει διάθεση για να τιμωρηθεί η Τουρκία. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν την κατάσταση με τον ίδιο τρόπο. Θα μπορούσαν να πράξουν περισσότερα και να είχαν αποτέλεσμα.

Αλλά ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, δεν δείχνει ενδιαφέρον μετά τα τηλεφωνήματα στον πρωθυπουργό της Ελλάδας και στον πρόεδρο της Τουρκίας. Θα ανέμενε κανείς, ότι θα αντιδρούσε στο «όχι» του «φίλου» του, Ταγίπ. Όπως, δηλαδή, αντιμετωπίζει όλους τους άλλους ηγέτες όταν του απαντούν αρνητικά. Τους …”παγώνει”. Και ο καθένας δικαιούται να αναρωτηθεί: Πόσο μεγάλα είναι τα οικονομικά συμφέροντά του στην Τουρκία; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΤΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube