Weather Icon

PKK: Η κατάληψη της Αρμπίλ (Hewlêr) δεν μπορεί παρά μόνο να είναι σχέδιο της Τουρκικής Δημοκρατίας

PKK: Η κατάληψη της Αρμπίλ (Hewlêr) δεν μπορεί παρά μόνο να είναι σχέδιο της Τουρκικής Δημοκρατίας

Απαντώντας στη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι το PKK θέλει να καταλάβει την Αρμπίλ (Χαουλέρ στα κουρδικά), το PKK είπε: “Η Αρμπίλ είναι η πρωτεύουσα του Νοτίου Κουρδιστάν. Η Σουλεϊμανίγια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη (…) Η κατάληψη του Χαουλέρ είναι μόνο στην ημερήσια διάταξη της Τουρκικής Δημοκρατίας. “

  • ANF                        Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020, 11:04

Η δήλωση του PKK έχει ως εξής:
.
” Η επίθεση εισβολής που ξεκίνησε από την Τουρκική Δημοκρατία στις 16 Ιουνίου εναντίον του Heftanin, στο Νότιο Κουρδιστάν, συνεχίζεται. Είναι γνωστό από το κοινό του Κουρδιστάν και το παγκόσμιο κοινό ότι το KDP (KDP ή PDK, Kurdistan Democratic Party ή Partiya Demokrat a Kurdistanê  είναι το κόμμα που ίδρυσε το  1946 ο Μαχμούτ Μπαρζανί και ηγείται μόνιμα της Κουρδικής Περιφερικής Κυβέρνησης του Ιράκ από της ίδρυσης της το 2005) υποστήριξε ανοιχτά και κρυφά αυτήν την κατοχή. Το KDP δικαιολογεί την τουρκική κρατική κατοχή λέγοντας ότι οι επιθέσεις του συνδέονται με την ύπαρξη του PKK και του απελευθερωτικού ανταρτικού. Η Τουρκία επιτέθηκε τόσο στο Heftanin, όσο και στο Σενγκάλ και το Maxmur.
.
Το PKK και το ανταρτικό για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν έχουν το δικαίωμα να είναι σε όλο το Κουρδιστάν και να αγωνίζονται. Καθώς το ΡΚΚ δεν βλέπει ή αναγνωρίζει οποιαδήποτε κατοχική δύναμη που εισβάλλει στο Κουρδιστάν να είναι νομιμοποιημένη, έχει επίσης αποφασίσει να πολεμήσει και να αντισταθεί στην αποικιοκρατία ως βασική στρατηγική. Ακριβώς όπως άλλες κουρδικές οργανώσεις έχουν το δικαίωμα να οργανώσουν και να πολεμήσουν σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν, αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για το PKK. Και πάλι, το PKK βλέπει την αντίσταση ως μια πολύ σημαντική μέθοδο στον αγώνα για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν. Εκτός από τις πολιτικές, κοινωνικές και διπλωματικές διαστάσεις της αντίστασης, η στρατιωτικο-αντάρτική αντίσταση είναι μια μέθοδος αγώνα. Το PKK βλέπει την αντάρτική αντίσταση και τον αγώνα ως τη βασική εγγύηση για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν.
.
Παρά το γεγονός ότι είναι τόσο σαφές, η εσφαλμένη αντίληψη του KDP για την ένοπλη αντίσταση και τον αγώνα ενάντια στην αποικιοκρατία και η προπαγάνδα του που βλάπτουν τα επιτεύγματα του κουρδικού λαού, είναι μια διαστρέβλωση. Το PKK και ο αντάρτικος πόλεμος αποτελούν ασφαλιστικές δικλείδες και προστατεύουν όλα τα κέρδη του αγώνα στο Κουρδιστάν. Το KDP διεξήγαγε με τους Πεσμεργκά για χρόνια έναν αγώνα ενάντια στην αποικιοποίηση. Εάν το KDP θεωρεί ότι η αντίσταση των Πεσμεργκά και ο αγώνας μας είναι λάθος σήμερα, θα έπρεπε να μας πει το γιατί. Εάν έβρισκε ορθό τον αγώνα των Πεσμεργκά για χρόνια, πρέπει επίσης να απορρίψει την πολιτική της διαστρέβλωσης και της δυσφήμισης της αντίστασης που διεξαγάγουν οι αντάρτες της ελευθερίας σήμερα.
.
Η δήλωση του Τούρκου φασίστα υπουργού Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu που αναφέρει ότι «το PKK θέλει να καταλάβει το Χαουλέρ εκφράζει την απελπισία τους, δεδομένης της αντίστασης των ανταρτών. Το PKK, ως κόμμα του Κουρδιστάν, συνεχίζει την ύπαρξή του σε ολόκληρο το Κουρδιστάν. Το Χαουλέρ είναι η πρωτεύουσα του Νοτίου Κουρδιστάν. Η Σουλεϊμανίγια είναι επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του. Ο λαός μας, τόσο σε αυτές τις πόλεις όσο και σε ολόκληρο το Νότιο Κουρδιστάν, έχει μεγάλο σεβασμό και συμπάθεια για τον αγώνα του ΡΚΚ και τους αντάρτες. Το PKK έχει υποσχεθεί να υπερασπιστεί τον λαό του Κουρδιστάν σε κάθε τομέα και ενεργεί έχοντας αυτό στο νου του. Επομένως, η κατάληψη του Χαουλέρ δεν μπορεί παρά μόνο να είναι το σχέδιο του τουρκικού ειδικού πολέμου. Ως PKK, στόχος μας είναι να διώξουμε και να απελευθερώσουμε το Κουρδιστάν από την τουρκική κατοχή. Αυτό το παιγνίδι της αντικουρδικής τουρκικής Δημοκρατίας ξαναπαίχτηκε μάταια πριν, και καταδικάστηκε στο Νότιο Κουρδιστάν ιδιαίτερα στο Χαουλέρ και την Σουλεϊμανίγια.
.
Όταν το Ντάες επιτέθηκε στα επιτεύγματα του Νότιου Κουρδιστάν, στο Σένγκαλ και το Μαξμούρ, εκείνοι που  προσκάλεσαν τους αντάρτες να πολεμήσουν, δεν μπορούν να δηλώσουν σήμερα ότι είναι λάθος να αντισταθούμε και να πολεμήσουμε τώρα ενάντια στην Τουρκία. Ο πολιτικός αγώνας και η διακυβέρνηση συνεπάγονται ευθύνη.
.
Σε αυτή τη βάση, καλούμε όλα τα κουρδικά πολιτικά κόμματα και τον λαό μας να λάβουν θέση ενάντια στο φασιστικό τουρκικό κράτος και σε εκείνους που βρίσκονται σε ανοιχτή ή μυστική συνεργασία με τους εχθρούς των Κούρδων”.
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube