REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Ολλανδία 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ολλανδοί έρχονται για να μείνουν! Ολοταχώς προς “industry day”

Ολλανδοί έρχονται για να μείνουν! Ολοταχώς προς “industry day”

Ενδιαφέρουσες είναι οι επιπρόσθετες πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του DP για την πρόθεση εμπλοκής των Ολλανδών στην ελληνική βιομηχανία και πιο συγκεκριμένα για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ). Όλα δείχνουν ότι το ενδιαφέρον είναι ζωηρό και θα έχουμε εξελίξεις, ενώ ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι η όλη κινητοποίηση ξεκίνησε κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας…

Οι Ολλανδοί είχαν έρθει στην Ελλάδα πιο πολύ για να διερευνήσουν γενικώς και αορίστως τα περιθώρια ενδεχομένων συνεργασιών και ασφαλώς να καταθέσουν πρόταση και ενδεχομένως να συζητήσουν με πιο πολλές λεπτομέρειες την πρόταση για αποδέσμευση – πώληση των δυο φρεγατών “M” (Karel Doorman).

Στις επαφές ου πραγματοποίησαν θα πρέπει λογικά να αιφνιδιάστηκαν όταν συνάντησαν εξαιρετικά θετικό κλίμα από ελληνικής πλευράς και μάλιστα προτροπή από υψηλόβαθμο Έλληνα αξιωματούχο να βάλουν πιο ψηλά τον πήχη. Ως προϋπόθεση αποτελεσματικής συνεργασίας Ελλάδας – Ολλανδίας θα είναι και η εξεύρεση ελληνικών εταιριών – συνεργατών. Αυτό θα έπρεπε να είναι το πρώτο βήμα.

Το θέμα είναι ότι οι Ολλανδοί που διακρίνονται για τα καλά επιχειρηματικά τους αντανακλαστικά “έπιασαν το νόημα” και σύμφωνα με πληροφορίες κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση. Στις σκέψεις που δείχνουν ότι θα προχωρήσουν, είναι η διοργάνωση της αποκαλούμενης ως “ημέρας βιομηχανία” (industry day), όπου άπαντες οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τις ολλανδικές εταιρίες που θα προσέλθουν και να πέσουν στο τραπέζι όλες οι ιδέες.

Κατά συνέπεια, η αναπάντεχη προοπτική ουσιαστικής συνεργασίας δείχνει να λαμβάνει σάρκα και οστά. Σε κάθε περίπτωση αξίζουν συγχαρητηρίων οι αξιωματούχοι που συνέλαβαν την ιδέα για να προχωρήσει με οργανωμένο τρόπο η συνεργασία, καθώς ο όλος χειρισμός μιας υπόθεσης που αντιμετωπίστηκε με δικαιολογημένο σκεπτικισμό και επιφυλάξεις, σε τίποτα δεν θυμίζει τα… εν Ελλάδι ειωθότα. Γι’ ατό εκτιμάται ότι έχει πιθανότητες επιτυχίας.

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube