REAL TIME |

Weather Icon
Απόψεις , Τύπος 1 Σεπτεμβρίου 2020

Οι New York Times παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση στην ιστορία

Οι New York Times παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση στην ιστορία

Διαβάζω άρθρο των New York Times με τίτλο: There’s a New Game of Thrones in the Mediterranean και υπότιτλο: It’s time to listen to Germany and take a step back.

Για να κάνω και τη μετάφραση για τους μη αγγλομαθείς: Ήρθε η ώρα να ακούσουμε τη Γερμανία και να κάνουμε ένα βήμα πίσω.

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα, geopolitics.iisca.eu

Το άρθρο ανήκει στο editorial της συντακτικής ομάδας, το οποίο συνήθως επιμελείται ομάδα δημοσιογράφων με επικεφαλής την Kathleen Kingsbury.

Και αναρωτιέμαι ποιο βήμα πίσω να κάνει η Ελλάδα. Η χώρα μας δεν εισέβαλλε σε άλλη χώρα όπως έχει κάνει η

Τουρκία (Εισβολή στην Κύπρο και παράνομη κατοχή από το 1974, εισβολή στη Συρία από το 2018, εισβολή με μισθοφόρους στη Λιβύη).

Η χώρα μας δεν εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό για να περάσει τα σύνορα με 6000 μετανάστες (άνδρες σε μάχιμη ηλικία) απαιτώντας επιδόματα και περίθαλψη.

Η χώρα μας δεν επιτίθεται στο Αιγαίο, το οποίο είναι μια ελληνική θάλασσα, ούτε επιβουλεύεται τα παράλια της Ιωνίας, τα οποία έχουν κατακτήσει οι απόγονοι των νομάδων βιαστών κλεφτών. Η χώρα μας δεν έδιωξε από την επικράτειά τους κανέναν με Πογκρόμ όπως συνέβη με τα Σεπτεμβριανά το 1955 στην Κωνσταντινούπολη.

Η χώρα μας δεν απειλεί με πόλεμο καμία άλλη χώρα. Αντιθέτως με την συμπεριφορά της συμβάλλει στην ειρήνη και τον πολιτισμό.

Και συνεχίζουν οι ΝΥΤIMES στο άρθρο «Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν στον κόσμο, δύο κράτη σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα και η Τουρκία, βρίσκονται σε μια επικίνδυνη κρίση εμπλέκοντας και άλλες χώρες, ενώ φαίνεται ότι η μόνη που μπορεί να ασκήσει επιρροή είναι η Γερμανία».

Αναρωτιέμαι δεν τους έχει ενημερώσει κάποιος ειδικός ή αναλυτής πως η Γερμανία στην τελευταία προσπάθεια που έκανε να μπει διαμεσολαβητής στην κρίση της Λιβύης, δεν μπόρεσε να καταφέρει τίποτα;;

Η Γερμανία που δεν μπόρεσε να χειριστεί ούτε την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, ούτε την κρίση στην Ουκρανία, ούτε τη σημερινή κρίση στην Λευκορωσία.

Μάλλον στους NYTimes λησμονούν ότι το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε για να κρατάει τη Γερμανία κάτω (the Soviet Union out, the Americans in, and the Germans down) όπως είχε αναφέρει και ο Λόρδος Ισμέι.

Επίσης στους NYTimes στο μάθημα της Ιστορίας ο βαθμός τους είναι κάτω από τη βάση, καθώς αγνοούν (άραγε ηθελημένα;;;) την μακροχρόνια σχέση της Γερμανίας με την Τουρκία και την αγαστή συνεργασία των Ναζί με πολλούς μουσουλμάνους.

Όχι, λοιπόν, η Ελλάδα δεν θα κάνει πίσω γιατί δεν υπάρχει λόγος να κάνει πίσω. Και τους αφιερώνω τη ρήση του σπουδαίου Βάσου Λυσσαρίδη “Μου είπαν: Είσαι μικρός.

Αν κάνεις ένα ακόμα βήμα θα σε αφανίσουν.

Είπα:
Αν δεν το κάνω θα είμαι ακόμα πιο μικρός”

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube