Weather Icon
Κρεσέντσιο Σαντζίλιο 6 Σεπτεμβρίου 2020

Οι ελληνικές φιλο-τουρκικές σειρήνες, κρατικές και ιδιωτικές – Πολιτικός διασυρμός και στρατιωτική εθνική ισχύς

Οι ελληνικές φιλο-τουρκικές σειρήνες, κρατικές και ιδιωτικές – Πολιτικός διασυρμός και στρατιωτική εθνική ισχύς

Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Αυτόν τον τελευταίο καιρό οι «συζητήσεις», οι «αναλύσεις», οι «προβληματισμοί», και προπαντός οι «αποκαλύψεις» οργιάζουν στα λεγόμενα «κανάλια», τα οποία δείχνουν πως βρήκαν το κατάλληλο «ψωμί» για να «ξεχυθούν» στους αιθέρες και στα μάτια, ιδίως όμως στ’ αυτιά των τηλεθεατών

  (ναι, ακριβώς θεατές, μακρινοί θεατές ενός επικοινωνιακού θεάτρου θεατρίνων παντός είδους),

  εκτός παντός ορίου σε «ανακοινώσεις» ειδημόνων και μη περί τουρκικών «σχεδίων», «κινήσεων», «προθέσεων», «απειλών», «εκφοβισμών», κλπ. κλπ.

  Έχω την εντύπωση πως αυτά τα «κανάλια», όλα ανεξαιρέτως, θα πρέπει να θεωρούν «υπόθεση τιμής» το να επιδίδονται σε ακατάσχετα «λαίμαργη» λογοδιάρροια περί Τουρκίας, περί Ερντογάν (και προπαντός να τονίζεται πάντα το «Ρετζέπ Ταγίπ», δεν αρκεί το σκέτο «Ερντογάν»!!), περί Τσαβούσογλου και Ακάρ, περί τουρκικής αντιπολίτευσης αγρίως χειρότερης των κυβερνώντων φασιστο-ισλαμιστών, περί «γκρίζων λύκων» και άλλων αδιανόητων «γκριζαρίσματων», κλπ. κλπ.

  Ποιος ξέρει, νοιώθουν ότι το «κοινό» θα «τα φτύσει» εάν αυτοί δεν ασχοληθούν ξέφρενα και λεπτομερώς, για το τί θα κάνουν ή δεν θα κάνουν οι Τούρκοι, όπου όλες οι «φαντασίες» είναι δυνατές και παρούσες,

  και εάν δεν μεταδώσουν και ξαναμεταδώσουν τα λόγια του τάδε Τούρκου κυβερνητικού, του δείνα Τούρκου στρατιωτικού, του άλλου Τούρκου «συμβούλου».

  Είναι ένας πραγματικός βομβαρδισμός εκφοβισμού των Ελλήνων πολιτών που έχουν την απρονοησία να παρακολουθήσουν τις εκπομπές των με μια επιτήδεια χροιά φωνής των τηλε-δημοσιολόγων τους (σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για πραγματικούς δημοσιο-γράφους),

  κατά την άποψή μας ένας χυδαίος βομβαρδισμός τουρκολάγνων, θα ‘λεγε κανείς, ακούγοντάς τους να μιλούν με τόση λεπτομερειακή έκταση,

  ασφαλώς ανεπίτρεπτος σε μια σοβαρή χώρα (εδώ πώς επιτρέπεται;!),

  μάλλον έτσι ώστε η ελληνική «κοινή γνώμη» να εμπεδώσει την δήθεν «δύναμη πράξεων» της Τουρκίας, την δήθεν ικανότητα επιβολής των  τουρκικών αξιώσεων, το δήθεν αδύνατον για την Ελλάδα να αντιμετωπιστεί όλη αυτή η «έφοδος» του τουρκικού ερντογανικού «πυροβολικού»!

  Χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ανερυθρίαστα και με πλήρως οργανωμένη συνέχεια μας γεμίζουν τις μέρες, απ’ το πρωί ως το βράδυ – εκτός από το άλλο τερατώδες «φόβητρο» του κορωνοϊού – με τις τουρκικές «κορώνες» (κι εδώ πάλι «κορώνα»!), προθέσεις, δράσεις, προοπτικές, καμώματα:

  μόνο για την Τουρκία ακούμε, μόνο τα λόγια των Τούρκων ακούμε εκτενώς, μόνο τα πλοία των Τούρκων βλέπουμε!

  90% μαθαίνουμε τί κάνουν και τί λένε οι Τούρκοι ταγοί και μόλις το 10% μαθαίνουμε τί κάνουν και τί λένε οι Έλληνες ταγοί! Τόσο «φαφλατάδες» είναι οι Τούρκοι και, αντιθέτως, τόσο σιωπηλοί είναι οι Έλληνες!

  Ως τώρα αυτά τα αδιαλείπτως και εσκεμμένα ανθελληνικά «κανάλια» μας είχαν «φλομώσει» με τα ηλίθια, ανούσια τουρκικά σείριαλ μιας Τουρκίας δήθεν εξαιρετικά υπέρ-δυτικίζουσας, χωρίς ψεγάδια, πανέμορφης, δίκαιης, ευτυχισμένης. πλούσιας – παράδειγμα προς μίμηση για την «ψωρο-Ελλάδα», πολύ πιθανόν στο σκεπτικό των Τούρκων παραγωγών που οι Έλληνες «καναλάρχες» έχουν αναπαράγει προς δόξα των Τούρκων.

  Τέλειωσαν όμως, απ’ ό, τι φαίνεται (μακάρι να είναι αλήθεια!) αυτές οι χαζές και ψεύτικες soap operas για να τις αντικαταστήσουν ωστόσο αμέσως με κάτι άλλο πολύ πιο επίκαιρο και εντυπωσιακό, κάτι απείρως πιο διαβρωτικό, διαπεραστικό στο υποσυνείδητο των Ελλήνων, κάτι που εμπεριέχει και εκπέμπει έντονο το αίσθημα του φόβου,

  ψυχολογικά καθημερινά φθοροποιό  σε βάρος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας κολλημένης, ως συνήθως, στο «γυαλί» των τηλεοπτικών συσκευών,

  μια κοινωνία η οποία δυστυχώς όλο και περισσότερο (και οι νέοι βλέπουν τους «μεγάλους» και κάνουν τα ίδια) απομακρύνεται από την παραδοσιακή ελληνοπρέπεια που γνωρίζαμε ιστορικά,

  έχοντας μάθει να κάνει πολύ καλά δύο πράγματα:

1)  να ακούει και να υιοθετεί αλόγιστα ό, τι της «πασάρουν» οι επιτήδιοι των «καναλιών»,

2)    να μην έχει δική της διαμορφωμένη γνώμη, ακολουθώντας πιστά την «πλύση εγκεφάλου» που της εφαρμόζουν.

  Το ξέρουμε, μας το υπενθυμίζουν κάθε τόσο και τα «κανάλια»: οι Έλληνες «έχουν άποψη για τα πάντα»!, εννοώντας υποθέτουμε «προσωπική άποψη», για να μας κρύψουν ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή το όργιο «εμπνευσμένης άποψης» που γίνεται στα «κανάλια» κάθε μέρα, 24 ώρες την ημέρα.

  Γιατί αυτά τα «πάντα» για τα οποία έχουν άποψη οι Έλληνες είναι όλα εκείνα «τα πάντα» που απ’ το πρωί ως το βράδυ λέγονται και ακούγονται και βλέπονται στις «τηλεοράσεις»!

  Μόνο μια ελάχιστη μειοψηφία έχει «δική της» άποψη επειδή με το δικό της μυαλό διάβασε, επεξεργάστηκε, σύγκρινε, βαθμολόγησε, έκρινε, δέχθηκε, απέκρουσε, επέλεξε, διαμόρφωσε ιδέες και σκέψεις πάνω σε όλα όσα «βγαίνουν στον αέρα» ή τυπώνονται σε έντυπα.

  Μια δυστυχώς ελάχιστη μειοψηφία!

  Γι’ αυτό άλλωστε και οι πολιτικοί όλων των «χρωματισμών» έχουν πάντα το πάνω χέρι, κατορθώνουν να πείσουν πάντα την «κοινωνία». δηλαδή την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του κόμματος του «σκέφτεται με το μυαλό των άλλων» γιατί δεν θέλησαν ποτέ να σκεφτούν με το δικό τους μυαλό, όσα τους γεμίζουν το κεφάλι εφημερίδες και «κανάλια» και αυτοί τα θεωρούν «θέσφατα»!

  Και βρισκόμαστε τώρα άνετα μπροστά σε ένα είδος τουρκισμού των «καναλιών».

  Ο τουρκισμός των «καναλιών», λοιπόν, τον οποία βέβαια (ανόητα είναι;) ποτέ δεν θα παραδεχθούν και αποδεχθούν μέσα στη γενικευμένη έννοια και εικόνα της δικής τους «πληροφόρησης» (αλήθεια, και η «παραπληροφόρηση» που βασιλεύει πού την βάζουμε;!)

  πάει ζευγάρι με τον «πρωτότυπο» τουρκισμό των Τούρκων, έναν τουρκισμό που στη θέση των «καναλιών» έχει ως σθεναρούς «οπαδούς» ολόκληρη Γερμανία και ΗΠΑ – τουλάχιστον τις κυβερνήσεις τους που είναι και αυτές που χαράσσουν και την πολιτική ή αντιπολιτική της στιγμής –

  και έχει μαζί του επίσης συγκροτήματα χωρών όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση στην βασική οργανωτική και εκτελεστική εξουσία της, αλλά και επιμέρους χώρες στα πλαίσια των μικρο-οικονομικών συμφερόντων τους (Ιταλία, Ισπανία ειδικά),

   τόσο που και η μεν και οι δε έφτασαν στο κομβικό σημείο να αγνοούν παντελώς το δίκαιο, την εταιρική αλληλεγγύη, το γενικό συμφέρον της Κοινότητας, τί κι αν υπέγραψαν τις σχετικές συμφωνίες!!

  Είναι λοιπόν με αυτόν τον τουρκισμό που «παίζουν» το «μεγάλο παιχνίδι» που βλέπουμε να εκτυλίσσεται με τον πιο κυνικό τρόπο, μοναδικό αντικείμενο του οποίου είναι η μείωση της Ελλάδας σε χερσαία εδάφη, θαλάσσιες περιοχές, κυριαρχία και δικαιώματα, κάτι που και οι ίδιοι οι Έλληνες κυβερνώντες άλλωστε, από το τέλος του Εμφυλίου πολέμου και μετά, διευκολύνουν «τα μάλα», σύγχρονοι εφιάλτες επαναλαμβανομένων Λεωνίδων με μόνο 300 Έλληνες!!

    

  Και το διευκολύνουν με την μεγαλύτερη ευκολία: 1) δεχόμενοι ακραιφνώς της μεθοδευμένες «προτάσεις» αλλότριων εχθρικών συμφερόντων, 2) αδυνατούντες, εκ φύσεως (;) ή από πίεση την οποία δεν θέλουν  να αντικρούσουν και αποκρούσουν,     – έστω και με κίνδυνο της ίδιας της χαμερπούς ζωούλας τους ή της υποβαθμισμένης κυβέρνησής τους, – τις ξένες ζημιογόνες επιβουλεύσεις.

  Με αυτή την περιγέλαστη «αλύγιστη», ισχυρή «ψυχραιμία» των Ελλήνων κυβερνώντων και Σία «τρέχουν» τα τρελά σενάρια προετοιμασίας στο μοιραίο του ελληνικού λαού, και στην ουσία ολόκληρου του Ελληνισμού ο οποίος:

α) μετά που ξεκληρίστηκε ολοκληρωτικά στην Ιωνία (Μικρά Ασία) στην χιλιόχρονη ελληνική γη των 3000 ετών με τις ευλογίες των Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ (βασικά)  

β) θα πρέπει (λένε) να ετοιμαστεί να ξεκληριστεί και στο Αιγαίο, στην κατ’ εξοχήν ελληνική θάλασσα για 3000 χρόνια (που εγκληματικά και ατιμώρητα το 1996 «πουλήθηκε» στη Τουρκία!), πάλι με τις ευλογίες των Γερμανία, Ιταλία, ΗΠΑ (βασικά),

  και αυτό γιατί οι «άλλοι» – τους οποίους οι Έλληνες  δέχονται ως πάτρωνές τους – αποφάσισαν πως τα δεδομένα του Αιγαίου είναι πολύ μεγάλα και πλούσια και στρατηγικά σημαντικά για μια χώρα τόσο μικρή όπως η Ελλάδα!!

  Και τότε θα πρέπει  –  πάντα μέσα στα ύπουλα, σκοτεινά σχέδια των «άλλων»  – οι Έλληνες πολιτικοί στην εξουσία, διαχρονικά,  ο καθένας με το δικό του μικρό ή μεγάλο μερίδιο και με βάση την απόλυτη ατιμωρησία που τους «καθησυχάζει», δήθεν(!) «για το καλό της περιοχής», δήθεν «για την ειρήνη στην περιοχή»,

  να δώσουν στους ενδεείς Τούρκους δικαιώματα ανύπαρκτα γι’ αυτούς ώστε και οι κοινοτικοί εταίροι τους, «φίλοι και σύμμαχοι» αλλά και δεσμευμένα καρντάσια των Τούρκων, να ικανοποιηθούν για μελλοντικές καρποφόρες οικονομικές επιχειρήσεις οι οποίες – θυμηθείτε το αυτό από τώρα! – όλο και περισσότερο – θα παραγκωνίσουν το ελληνικό στοιχείο από όλο το Αιγαίο.

  Φαίνεται τελείως παράλογο, εξωφρενικό, το να έρχονται όλοι αυτοί οι «άλλοι» και να αποφασίζουν να μοιράσουν στους Τούρκους

  – μόνο και μόνο επειδή η αυθόρμητη «Γεωγραφική Φύση» και το ανεξάρτητο ρουν της Ιστορίας δεν έδωσε σε αυτούς σχεδόν καμία «διέξοδο» στη θάλασσα του Αιγαίου αλλά την έδωσε όλη στην Ελλάδα –

  την περιουσία του ελληνικού Έθνους, στην ουσία το «ιστορικό βιός» του, την ιστορική κληρονομιά του με φανερό σκοπό μια μελλοντική «συνδιαχείρηση» που τρομερά μοιάζει  με εξοντωτική αποδοχή του ελληνικού τέλους μέσα στη μέγγενη απ’ τη μια μεριά των ευρωπαϊκο-αμερικανο-τουρκικών  γραναζιών κι απ’ την άλλη των εγκληματικών, ειλικρινά, ενδο-ελληνικών ενδοτισμών.

  Όλα αυτά δίνουν την εντύπωση ενός εφιαλτικού διηγήματος επιστημονικής φαντασίας. Κάτι το υπερβολικά απίστευτο για να είναι αληθινό.

  Μια παράκρουση της «ελληνικής διεθνούς πολιτικής», ένας τρελός ελληνικός πολιτικός αυτοευνουχισμός  μόνο και μόνο για να υποκύψει, όπως θα έκανε ο τελευταίος άθλιος σκλάβος, στις παράφρονες εξαρθρωτικές θελήσεις ξένων συμφερόντων επειδή δειλιάζει να σηκώσει το ιστορικό Ελληνικό Ανάαστημα έστω και για τελευταία φορά.

  Πώς μπορεί τώρα να συμβεί ό, τι δεν έχει συμβεί ποτέ στη χιλιόχρονη ελληνική ιστορία. δηλαδή να συναινέσεις να δώσεις ό, τι ελληνικό σου ζητάνε χωρίς να πολεμήσεις για να το κρατήσεις που ‘ναι κατά-δικό σου, όπως έκαναν όλοι οι αληθινοί Έλληνες απ’ την αρχαιότητα ως τώρα;

  Ίσως μένει ακόμη μια ελπίδα: ποια θα είναι η συμπεριφορά και το φρόνημα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων – οι οποίες είναι και, απ’ ό, τι φαίνεται, ο μοναδικός ελληνικός θεσμός που δείχνει να γνωρίζει καλά και προπαντός να καταλαβαίνει περισσότερο απ’ όλους τους πολιτικούς μαζί και τον γελοιοποιημένο και τραβηγμένο δυστυχώς απ’ τη μύτη ελληνικό λαό, τί σημαίνει «φίλοι και σύμμαχοι», τί σημαίνει «εχθροί», τί σημαίνει ακρωτηριασμένη Ελλάδα, τί σημαίνει τουρκο-σημαδεμένη συνδιαχείριση», τι σημαίνει πολιτικο-γεωγραφική υποταγή σε Τουρκία, Γερμανία, ΗΠΑ, τί σημαίνει απώλεια νόμιμης κυριαρχίας.

  Πουθενά δεν είναι γραμμένο πως για να ζήσουμε ειρηνικά στο Αιγαίο θα πρέπει να ταῒζουμε με τα δικά μας δικαιώματα την άνευ δικαιωμάτων Τουρκία!

  Αν έχει το κουράγιο, ας έρθει να τα πάρει, αν μπορεί.

  Έτσι όπως εμφανίζονται τα «πράγματα», οι Ένοπλες ελληνικές δυνάμεις είναι οι μόνοι που ξέρουν πως οι Έλληνες δεν δίνουν σε κανέναν «γη και ύδωρ»: να έρθουν να τα πάρουν, αν τολμούν – και (ας) να γίνει πόλεμος: κι αν όχι πόλεμος, μια σύγκρουση μερικών ημερών, οι νικητήριες ελληνικές «έξι ημέρες»: όχι που έρχονται και φωνασκούν αυτοί οι Τούρκοι νομίζοντας πως μας τρομάζουν,

  και να τελειώνουμε μια για πάντα με ετούτους τους υποψήφιους σφετεριστές των ελληνικών δικαιωμάτων και περιουσιών, δήθεν γιατί «άλλαξαν οι καιροί» και κουραφέξαλα και άλλες σαχλές «εφευρέσεις»: να τελειώνουμε μια για πάντα με τους μπλοφατζήδες Τούρκους:

  ένα καλό μάθημα το τραβάει η ψυχή τους, τουλάχιστον για τα επόμενα 15 χρόνια!

  Υπάρχουν πράγματι εκείνοι οι αφελείς ή ριψάσπιδες που πιστεύουν ότι αν όντως η Τουρκία ήταν τόσο δυνατή όσο θέλει να φαίνεται πως είναι, δεν θα έκανε πόλεμο στην Ελλάδα για να της πάρει ό, τι λέει πως είναι δικό της;

  Ποιον θα «κοίταζε»!  Τις ΗΠΑ; Τη Ρωσία; Την ΕΕ;  Όλους αυτούς που τους γράφει στα παλιά της τα παπούτσια με το τίποτα;

  Κανέναν δεν τα «κοίταζε» όπως κανέναν δεν «κοιτάζει» και τώρα μέσα στην άμετρη αλαζονεία της, και για «εσωτερική κατανάλωση».

  Επομένως αν «δεν της έρχεται» να χτυπήσει την Ελλάδα με πόλεμο (την οποία ωστόσο «με λόγια» νάνο την ανεβάζει, μηδαμινή την κατεβάζει), είναι γιατί ξέρει τί θα πάθει, ξέρει ότι η ήττα της παραμονεύει πίσω απ’ τη πόρτα και, ποιος ξέρει, σε στιγμές διαύγειας, ο Ερντογάν με την Εμινέ να αισθάνονται μήπως έχουν κάποια μέρα το τέλος του ζεύγους Τσαουσέσκου.

  Βέβαια με μια Ελλάδα που δεν αντιδρά δυναμικά, ο Ερντογάν γνωρίζει πως αρκεί να τσιρίζει, να βρίζει, να απειλεί, να προκαλεί με επιθετικές κινήσεις και πράξεις για να δημιουργήσει ευνοϊκές γι’ αυτόν καταστάσεις και τετελεσμένα.

  Τί τον θέλει τον πόλεμο; Για να διαλυθεί ο ίδιος;! Τόσο βλάκας πια;!

  Πάντως, πολύ καλό θα ήταν την ίδια την αποφασιστικότητα και ισχύ των ελληνικών Ενόπλως δυνάμεων να την είχε και να την εφάρμοζε και η πολιτική εξουσία, εγκαταλείποντας τους χρόνιους ξένους δυνάστες της και εγκαινιάζοντας μια ελπιδοφόρα, νέα, δυναμική αντι-τουρκική συμμαχία με εκείνους τους συμμάχους που ένας νεύμα μόνο περιμένουν απ’ την Ελλάδα για να ενωθούν μαζί της σε ένα αφάνταστα ισχυρό, ειλικρινές αμυντικο-επιθετικό συγκρότημα αποτροπής και καταστολής όποιας επεκτατικής τουρκικής ενέργειας…

  Αυτό περιμένουμε, αυτό προσδοκούμε όλοι όσοι νοιαζόμαστε για την Ελλάδα, τους Έλληνες και την μοίρα τους.

  Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να μην τίθεται πάντα  αντιμέτωπη με τον ελληνικό λαό, σαν να είναι αυτός ο εχθρός που πρπέπει να πολεμήσει, αλλά  να φτάσει το γρηγορότερο σε θέση ώστε να τον έχει με το μέρος της  έρχοντας σε συνεχή και άμεση επαφή μαζί του και άμεσα ζητώντας του να την υποστηρίξει!

                                                                         Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

                                                                                 Ελληνιστής

ΥΓ. 1. – Η παροιμία λέει: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»: το ίδιο κάνει και ο Ερντογάν! “Ready”?!

ΥΓ. 2.- Λένε οι Έλληνες κυβερνώντες: «Σταματούν οι προκλήσεις αρχίζουν οι συζητήσεις». Αλήθεια, για ποιες «συζητήσεις» μιλούν; Για εκείνες με όλα τα «θέματα» των Τούρκων ή για την μια και μοναδική συζήτηση για την ΑΟΖ;!

Αυτός ο πληθυντικός «συζητήσεις» προς τα πού σκοπεύει; Πάλι σκοπεύουν ύπουλα «να τη φέρουν» στον ελληνικό λαό, όπως ύπουλα οι προηγούμενοι κυβερνώντες συριζαίοι έκαναν με τις «Πρέσπες»;!

Και γιατί, παρακαλώ, να γίνουν «συζητήσεις» επειδή το «θέλουν» οι πουλημένοι στους Τούρκους γερμανο-αμερικανοί για να δώσουν συνέχεια «πατήματα» στη Τουρκία εις βάρος της Ελλάδας;

Μπήκες μέσα στην υφαλοκρηπίδα μου; Σου δίνω δυο ώρες για να φύγεις. Αν δεν φύγεις, σου βουλιάζω το καραβάκι σου. Στην υφαλοκρηπίδα  μου δεν θα μπαίνεις επειδή το θέλεις. Αυτό θα έκανε μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της. Κι ας «τσακωθούμε», αν τολμούν!

ΥΓ. 3.  Οι Έλληνες κυβερνώντες δεν έμαθαν ακόμα ότι όλες οι υποχωρήσεις τους η Τουρκία τις εκλαμβάνει ως αδυναμία/φόβο της Ελλάδας; Πόσες υποχωρήσεις ακόμη πρέπει να κάνει για να το καταλάβει; Ως πότε θα «δείχνει» πως είναι «αδύναμη» ενώπιον των Τούρκων;!  

ΥΓ. 4.  Το έχουμε πει πολλές φορές ότι υπάρχουν οι «άλλοι» καλοθελητές που συνωμοτούν ώστε η Ελλάδα να γίνει όσο γίνεται πιο μικρή, δηλαδή να ακρωτηριαστεί πολλαπλώς.

Ευνόητο είναι επομένως το ερώτημα που θέτουν μερικοί (και εμείς μαζί): «Υπάρχουν κάποιοι που θα αποδεχθούν να μικρύνει η Ελλάδα;!»(Μιχάλης Ψύλος). Μήπως η σημερινή ΝΔ και κυβέρνησή της θα προκαλέσει αυτή την αισχρότητα; Να είναι ο ολετήρας της Ελλάδας;

ΥΓ. 5.  Δεν ξέρουμε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τί νομίζει πως έχει να χάσει με το να πάψει να είναι το πιστό κολλητήρι  της Μέρκελ και του Τραμπ. Φοβάται μη χάσει τη «πολυθρόνα» του; Ως και ο μηδαμινός Στόλτεμπεργκ ενός μηδαμινού πλέον τουρκο-ΝΑΤΟ τον κοροϊδεύει ή μήπως του λέει την αλήθεια και ο «δικός μας» μας κοροϊδεύει για να ευχαριστήσει – άλλος «νεότερος» Σημίτης – το παραπάνω δίδυμο;

Σήμερα ο Μητσοτάκης πόσους στους εκατό Έλληνες έχει με το μέρος του; δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι πολλοί, έτσι όπως κατάντησε να είναι ένα με τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ να προπαγανδίζουν τον απόλυτο ενδοτισμό προς όφελος του Τούρκου καταπατητή. Όλο και κάτι βλέπουν οι πολίτες, όσο κι αν τους φοβερίζεις και τους «κλείνεις μέσα»!

ΥΓ. 6.  Διερωτόμαστε αν ο Ελληνικός Στρατός, στη περίπτωση το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, θα δεχθεί πραγματικά να μην αγοράσει η κυβέρνηση τις 4 ή 5 γαλλικές φρεγάτες Belharra που θα δώσουν στην Ελλάδα την απόλυτη κυριαρχία στη θάλασσα μόνο και μόνο επειδή δεν το θέλουν οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί;;!!

Ακόμη ο ελληνικός στρατός θα πρέπει να βάζει τα συμφέροντά του στα τουρκικά χέρια των γερμανο-αμερικανών και η ίδια η κυβέρνησή του δεν θα τον υποστηρίζει;;!!

Τρομακτικά απίστευτο θα ήταν και παντελώς εγκληματικό. Έλεος! Φτάνει πια να συνεχίζουμε να αυτοκτονούμε!

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube