Weather Icon

Ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας μιλάει για κυρώσεις κι εμείς για διάλογο με την Τουρκία. Λογικό;

Ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας μιλάει για κυρώσεις κι εμείς για διάλογο με την Τουρκία. Λογικό;

Η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει όλα της τα εργαλεία για κυρώσεις κατά της Τουρκίας, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Γάλλος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμέντ Μπον.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Κύπρο ΥΠΕΞ, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Μπον επανέλαβε την απόλυτη αλληλεγγύη της χώρας του στην Κύπρο και την απόλυτη σύγκλιση απόψεων στις συνομιλίες που είχε με τον κ. Χριστοδουλίδη.

Είπε ότι οι τουρκικές προκλήσεις δεν είναι αποδεκτές και ότι η αλληλεγγύη της Ευρώπης θα πρέπει να επιδειχθεί στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι εταίροι μας να δείξουν την ίδια αποφασιστικότητα με τη Γαλλία, ώστε από κοινού να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις που λάβαμε.

Είπε ότι η παρουσία του κ. Μπον σήμερα στην Κύπρο υπογραμμίζει εμφαντικά τον αποφασιστικό ρόλο που το Παρίσι διαδραματίζει στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων.

Πηγή: reporter.com.cy

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube