REAL TIME |

Weather Icon

Ο τουρκικός στρατός καίει δάση πριν τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των Κούρδων ανταρτών

Ο τουρκικός στρατός καίει δάση πριν τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των Κούρδων ανταρτών

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον 24 χωριών και οικισμών στην επαρχία Μπιτλίς. Πριν την έναρξη της επιχείρησης έκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους στην περιοχή.

Ο νομός Μπιτλίς είναι μια από τις τοποθεσίες που έχει μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας με σκοπό τον εμπρησμό των δασών της. Περίπου το 90% των δασών του νομού Μπιτλίς έχουν καεί ή αποψιλωθεί από Τούρκους στρατιώτες. Τις τελευταίες φωτιές έβαλε ο τουρκικός στρατός πριν τη διεξαγωγή της επιχείρησης στις 6 Σεπτεμβρίου. Χιλιάδες στρέμματα δάσους κάηκαν.

Τα δάση της περιοχής Σεχί έχουν στοχοποιηθεί, ιδιαιτέρως, από το τουρκικό καθεστώς. Η περιοχή Σεχί ήταν γνωστή για τους ορυζώνες της. Όμως, η καλλιέργεια του ρυζιού δεν είναι πλέον εφικτή εξαιτίας των εμπρησμών, των απαγορεύσεων και των επιχειρήσεων που διεξάγονται από τον στρατό του τουρκικού καθεστώτος. Επίσης, κάθε χρόνο αναφέρονται εμπρησμοί στις περιοχές Χιζάν, Μουτκί και Τατβάν, οι οποίες βρίσκονται στην επαρχία Μπιτλίς. Ακόμη, η δασική έκταση γύρω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής έχει στοχοποιηθεί από στρατιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικές πηγές, ο τουρκικός στρατός ο οποίος επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας σε 24 χωριά και οικισμούς στις 6 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν αρχίσει η επιχείρηση, έκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους. Επίσης, ο εμπρησμός της δασικής έκτασης που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ντοσκαϊά και Ορτακαπί στην περιοχή του Μπιτλίς, στις 31 Αυγούστου, ήταν μέρος των εν λόγω επιχειρησιακών δραστηριοτήτων.

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://anfenglish.com/news/turkish-army-burns-forests-before-launching-military-operations-46515

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube