REAL TIME |

Weather Icon
Σάββας Καλεντερίδης , Τουρκία 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται

Ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται

Σάββας Καλεντερίδης

Σε μια φάση ιδιαίτερα κρίσιμη για την Κύπρο και την Ελλάδα και ενώ η Αθήνα αναγκάστηκε να προσχωρήσει στη λογική του «διαλόγου» με την Τουρκία, τη στιγμή που τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου βιάζονται εξοφθάλμως βάναυσα από τα τουρκικά σκάφη ερευνών και υποθαλασσίων γεωτρήσεων και οι προκλητικές και υβριστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων εναντίον της Ελλάδας συνεχίζονται καθημερινώς, προέκυψε και η κρίση με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας δημοκρατία.

Η εφημερίδα δημοκρατία έδωσε την απάντησή της στις αντιδράσεις της τουρκικής κυβέρνησης, με την παράθεση 22 δηλώσεων του ιδίου του Ερντογάν, του συνεταίρου της στην κυβέρνηση και αρχηγού του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), το οποίο στην ουσία είναι ένας μηχανισμός εγκληματικών παρακρατικών και παραστρατιωτικών στοιχείων, του ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και άλλων αξιωματούχων, που προσβάλλουν βάναυσα και πέραν της πολιτικής δεοντολογίας την Ελλάδα και ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Απλά υπενθυμίζουμε το «θα σας πνίξουμε στα νερά του Αιγαίου όπως το 1922», θα γίνετε παστά ψάρια, δηλώσεις και οι δυο του Ερντογάν και του Μπαχτσελί αντίστοιχα.

Όμως, για να αντιληφθούμε την υποκρισία του κ. Ερντογάν και των τουρκικών ΜΜΕ που μας επιτίθενται, στην εφημερίδα και στον γράφοντα προσωπικά, θα δανειστούμε το μέρος άρθρου του Μπασκίν Οράν, που αφορά το ποιόν του Τούρκου προέδρου και των τουρκικών ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι το πρώτο μέρος του άρθρου είναι επικριτικό για την εφημερίδα, για την οποία ο ίδιος δεν έχει προσωπική άποψη, αλλά βασίζεται σε πληροφορίες που πήρε και από Έλληνες δημοσιογράφους.

Λέει λοιπόν ο Μπασκίν Οράν, ο οποίος, σημειωτέον, είναι κοινά αποδεκτό πρόσωπο στην Τουρκία, λόγω της σοβαρότητάς του: «…Ας προχωρήσουμε σε ακόμη πιο σοβαρά πράγματα.

Πρώτα απ ‘όλα, σύμφωνα με τη νομολογία του ΕΔΔΑ, το όριο στην κριτική κρατικών και πολιτικών αξιωματούχων είναι εξαιρετικά ευρύ, ενώ το να επικρίνεις τους πολίτες είναι ακριβώς το αντίθετο. Στη χώρα μας, αυτός ο κανόνας εφαρμόζεται από την ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη εντελώς αντίθετα κατά 180 μοίρες.

Δεύτερον, υπάρχει μια ρήση στην Τουρκία που λέει «Τι γίνεται όμως αν όποιος βρίσει τη θρησκεία μου είναι μουσουλμάνος!». Ναι, ο τίτλος της ελληνικής εφημερίδας είναι…

H συνέχεια του άρθρου στο pontos-news

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube