Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Έλον Μασκ θα «στείλει» τον τουρκικό δορυφόρο «Turksat 5A» στο διάστημα

Ο Έλον Μασκ θα «στείλει» τον τουρκικό δορυφόρο «Turksat 5A» στο διάστημα

Στο διάστημα με τη βοήθεια της SpaceX του Έλον Μασκ θα εκτοξευτεί στις 30 Νοεμβρίου του 2020 ο τουρκικός δορυφόρος «Turksat 5A», όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της γειτονικής χώρας, Αντίλ Καραϊσμαΐλογλου.

Ο νέος δορυφόρος θα καλύπτει την περιοχή της Τουρκίας, της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης και μεγάλο μέρος της Αφρικής, παρέχοντας τηλεοπτικές υπηρεσίες και βελτιώνοντας τη βάση δεδομένων των υπαρχόντων δικτύων.

Ο «Turksat 5A» θα μεταφερθεί στο διάστημα με τη βοήθεια του πυραύλου «Falcon 9» της SpaceX, στην οποία επικεφαλής είναι ο Έλον Μασκ. Η εκτόξευση θα γίνει από τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο, μάλιστα, η γειτονική χώρα αναμένεται να στείλει και δεύτερο δορυφόρο, τον «Turksat 5B», εντός του β’ τριμήνου του 2021.

«Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στις τουρκικές διαστημικές τεχνολογίες» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Καραϊσμαΐλογλου, κατά τη διάρκεια ειδικής συνέντευξης Τύπου.

Αυτή τη στιγμή δε, σε φάση παραγωγής βρίσκεται και ο δορυφόρος «Turksat 6A», ο οποίος κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Άγκυρα και ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος εντός του 2022.

«Θα είναι ο πρώτος εξ ολοκλήρου τουρκικός δορυφόρος στο διάστημα […] Με τη βοήθεια του Θεού, θα επιτύχουμε τους στόχους μας» κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube