Weather Icon
Τουρκία 25 Σεπτεμβρίου 2020

Νέο πογκρόμ, εναντίον ακαδημαϊκών αυτή τη φορά στην Τουρκία – 76 συλλήψεις

Νέο πογκρόμ, εναντίον ακαδημαϊκών αυτή τη φορά στην Τουρκία – 76 συλλήψεις

Όσο η Ευρώπη είναι απασχολημένη με την επιβολή κυρώσεων στον Λουκασένκο, ενώ από την άλλη στην ουσία “χαϊδεύει” τον Ερντογάν, του τουρκικό κράτος συνεχίζει τις αυταρχικές του πρακτικές.

Μετά το σημερινό πογκρόμ εναντίον 82 Κούρδων πολιτικών, την ίδια μέρα οι τουρκικές διωκτικές αρχές πραγματοποίησαν επιχείρηση σύλληψης 76 ακαδημαϊκών, οι οποίοι θεωρούνται μέλη της οργάνωσης Γκιουλέν. Η επιχείρηση έγινε ταυτόχρονα σε 26 νομούς.

Σύμφωνα με φωτογραφίες που μοιράστηκαν τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, την επιχείρηση διεξήγαγαν ένοπλα τμήματα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης για την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα κατά της φερόμενης πανεπιστημιακής δομής της κοινότητας του Gülen, συνελήφθησαν 76 ακαδημαϊκοί και διοικητικοί υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που φέρονται να συνδέονται με την κοινότητα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube