Weather Icon
Λαθρομετανάστευση 10 Σεπτεμβρίου 2020

Νέα φωτιά στο ΚΥΤ Μόριας – Καπνοί σκέπασαν τον ουρανό (Βίντεο, Φωτογραφίες)

Νέα φωτιά στο ΚΥΤ Μόριας – Καπνοί σκέπασαν τον ουρανό (Βίντεο, Φωτογραφίες)

Νέα φωτιά ξέσπασε στο ΚΥΤ Μόριας, το οποίο έχει καταστραφεί ολοσχερώς μετά τη χθεσινή πυρκαγιά, που έστειλε 12.500 πρόσφυγες στους δρόμους.

Πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα έχουν σπεύσει στο σημείο. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ακούγονται από το σημείο εκρήξεις, από τις φιάλες υγραερίου που είχαν οι πρόσφυγες και μετανάστες για τις καθημερινές ανάγκες τους.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και στην περιοχή της Μόριας.

Οι κάτοικοι του νησιού εξοργισμένοι αποφάσισαν να κλείσουν τον δρόμο και να μην αφήσουν κανέναν να περάσει ούτε προς το ΚΥΤ, ούτε προς το κέντρο του νησιού.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι της περιοχής με στελέχη της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης έχουν κλείσει το δρόμο στο ύψος της θέσης Φανός τοποθετώντας μάλιστα και μηχανήματα του Δήμου, με αίτημα να μην πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού της καμένης έκτασης του ΚΥΤ, ώστε να στεγασθούν όσοι από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν δεύτερη νύχτα στους δρόμους και τα χωράφια.  Το γεγονός σε συνδυασμό με το κλείσιμο του δρόμου από την Παναγιούδα προς τη Μόρια από τους πυρόπληκτους άστεγους του καταυλισμού έχει αποτέλεσμα το κόψιμο του νησιού στα δύο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube