Weather Icon
Τουρκία 4 Σεπτεμβρίου 2020

Να γιατί έπεσε μαύρο στο TELE1 στην Τουρκία! Υποναύαρχος ε.α.προέβλεψε την εκτέλεση του Ερντογάν

Να γιατί έπεσε μαύρο στο TELE1 στην Τουρκία! Υποναύαρχος ε.α.προέβλεψε την εκτέλεση του Ερντογάν

Είναι ξεκάθαρο, ότι το καθεστώς Ερντογάν θέλει να φημώσει όλες τις φωνές της αλήθειας.

Επιμέλεια: ΧΑΚ

Την Πέμπτη το infognomonpolitics.gr αποκάλυψε την πενθήμερη αναστολή μετάδοσης του αντικαθεστωτικού τηλεοπτικού σταθμού TELE1 στην Τουρκία.

Όπως σας πληροφορήσαμε, με απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου της Τουρκίας ( RTÜK) έπεσε… μαύρο μέχρι τα ξημερώματα της 7ης Σεπτεμβρίου.

Το κανάλι κατηγορήθηκε, ότι υποκινούσε το μίσος, εξαιτίας των θέσεων που ακούστηκαν σε δελτίο ειδήσεων στις 30 Απριλίου και του προγράμματος «Εκτός σκοταδιού, εντός του φωτός», στις 24 Μαΐου.

Στο φως έρχεται άλλη μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια που εξηγεί, γιατί «κόπηκε» ο τηλεοπτικός αέρας του TELE1, το οποίο κινδυνεύει με ποινή διακοπής λειτουργίας αν του επιβληθεί παρόμοια απόφαση στο μέλλον.

Αναφερόμαστε σε μία δήλωση που είχε κάνει πρώην Τούρκος υψηλόβαθμος αξιωματικός σε εκπομπή της Evren Özalkuş. Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής της  συγκεκριμένης παρουσιάστριας, ανακοινώθηκε το «μαύρο» που θα έπεφτε στο κανάλι.

“…αν η Τουρκία εισβάλει στο Καστελόριζο, ο Ερντογάν θα γίνει Σαντάμ Χουσεϊν και η Τουρκία θα μετατραπεί σε Ιράκ λόγω δυτικής αντίδρασης”, είχε αναφέρει στην εκπομπή ο Τουρκέρ Ερτούρκ, Υποναύαρχος ε.α.

Την αναστολή λειτουργίας του TELE1 καταδίκασαν κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία. Είναι ξεκάθαρο, ότι το καθεστώς Ερντογάν θέλει να φημώσει όλες τις φωνές της αλήθειας.

Ο Σαντάμ και Ερντογάν

Όσον αφορά τον συσχετισμό του Ερντογάν με τον Σαντάμ Χουσεΐν, ο τελευταίος κατά τη διάρκεια της θητείας του, ξεκίνησε δύο πολέμους.

Επιτέθηκε αρχικά στο Ιράν και έπειτα στο Κουβέιτ, το 1990. Από την ημέρα της καθαίρεσής του έως και τις 13 Δεκεμβρίου του 2003, είχε βρει καταφύγιο σε ένα δωμάτιο κάτω από το έδαφος, κοντά στην γενέτειρά του, το Τικρίτ.

Στις 5 Νοεμβρίου 2005 οδηγήθηκε σε δίκη, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ένα χρόνο μετά, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην ηγέτη του Ιράκ και τον καταδίκασε εις θάνατον δι’ απαγχονισμού. Η ποινή εκτελέστηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2006.

Η Τουρκία με πρόεδρο τον Ερντογάν, έχει εισβάλλει στη Βόρεια Συρία, στο Βόρειο Ιράκ, έχει εμπλακεί στη εμφύλια διαμάχη της Λιβύης, έχει προκαλέσει ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και έχει αρχίσει να εμπλέκεται στη διαμάχη της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν. Βάλτε κάτω τα πράγματα και μετρήστε. Αυτήν τη στιγμή η Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Κύπρου, έχει ανοίξει πέντε μέτωπα…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube