REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , Εξοπλισμοί 12 Σεπτεμβρίου 2020

Μητσοτάκης – ΔΕΘ – άμυνα: 10 δισ. ευρώ σταδιακά και σε βάθος χρόνου…

Μητσοτάκης – ΔΕΘ – άμυνα: 10 δισ. ευρώ σταδιακά και σε βάθος χρόνου…

Ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ και για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας σε τρεις κατευθύνσεις. Η παρατεταμένη κρίση με την Τουρκία έχει οδηγήσει στην απόφαση για ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που θα απλώνεται στα επόμενα χρόνια και αναμένεται να φτάσει σε ύψος τα 10δις ευρώ.

ΠΗΓΗ: IEFIMERIDA

Στην συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν στην Κορσική, σύμφωνα με πληροφορίες, σφραγίστηκε η αγορά 18 αεροσκαφών RAFALE από την Ελλάδα, ενώ η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στην ενίσχυση του Ναυτικού με την αγορά φρεγατών. Και τα τρία σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων θα ενισχυθούν τόσο με νέα όπλα όσο και με αναβάθμιση υφιστάμενου εξοπλισμού.

Δεύτερη κατεύθυνση είναι η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων σε προσωπικό με την πρόσληψη πάνω από 10.000 ΕΠΟΠ το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προηγούμενο διάστημα είχαν υπάρξει από την στρατιωτική ηγεσία εισηγήσεις για αλλαγές και στην θητεία, κάτι που εξετάζεται σοβαρά από το κυβερνητικό επιτελείο και μένει να δούμε αν το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις. Οι εισηγήσεις αφορούσαν τόσο την διάρκεια της θητείας όσο και την ηλικία στράτευσης.

Τρίτος πυλώνας ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας είναι η ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με την είσοδο στρατηγικών επενδυτών και την συνεργασία με χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube