Weather Icon
Απόψεις , Τουρκία , Τύπος 6 Σεπτεμβρίου 2020

Μην ξεπλένετε το τουρκικό ναζιστικό καθεστώς! Πείτε την αλήθεια

Μην ξεπλένετε το τουρκικό ναζιστικό καθεστώς! Πείτε την αλήθεια

Γράφει ο Νίκος Μιχαηλίδης, καθηγητής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον

Το μεγάλο στοίχημα για την ελληνική εξωτερική πολιτική είναι να υπονομεύσει εκ των έσω τον τουρκοσουνιτικό επεκτατισμό και όχι απλώς να απαντάει εκ των υστέρων σε αυτόν.

Ο Γόρδιος δεσμός είναι στο εσωτερικό της Τουρκίας και εκεί πρέπει να κοπεί. Χρειάζονται στελέχη με γνώση…

“Ελληνοτουρκικά προβλήματα” ή το πρόβλημα του τουρκικού επεκτατισμού; Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε έχουν τεράστια σημασία, γιατί δημιουργούν εννοιολογικά πλαίσια κατανόησης μιας διακρατικής και κοινωνικής δυναμικής και επηρεάζουν τις εγχώριες και την διεθνή κοινή γνώμη..

Για αυτό μην χρησιμοποιείτε την ορολογία της τουρκικής κρατικής προπαγάνδας, την ενδυναμώνετε και αποδυναμώνετε την θέση μας… Μιλήστε για τουρκικό πρόβλημα, για μη νομιμο καθεστώς που στηρίζεται στη βία κλπ κλπ…αμαυρωστε την εικόνα του καθετώτος διεθνώς, μην το ξεπλένετε..

Μιλήστε για τουρκικό επεκτατισμό, για μιλιταρισμό, για φασισμό, για καταπάτηση ανθρωπινων δικαιωμάτων. Μιλήστε για ναζιστικο τουρκικό καθεστώς…μην τους αποκαλείται ομως κυβέρνηση, τους ξεπλένετε και τους νομιμοποιείτε…αυτή ειναι η πραγματικότητα, πείτε την αλήθεια, όχι ψεύδη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube