REAL TIME |

Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση 22 Σεπτεμβρίου 2020

Μείζον θέμα η αναβολή της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με πρόσχημα (;) τον κορωνοϊό

Μείζον θέμα η αναβολή της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με πρόσχημα (;) τον κορωνοϊό

Αρκετές απορίες και σχόλια έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της αναβολής της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με θέμα την Τουρκία, μόλις δύο ημέρες πριν την έναρξή της και η μεταφορά τις για τις 1-2 Οκτωβρίου.
.
Η επίσημη αιτιολογία κάνει λόγο για κρούσμα κορωνοϊού, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να τίθεται σε καραντίνα, μιας και άνθρωπος τις ασφάλειας με τον οποίο ήρθε σε επαφή νωρίτερα στην εβδομάδα διαγνώστηκε θετικός.
.
Ωστόσο, αυτή η ανακοίνωση δεν έπεισε πολλούς. Έχουν γίνει Σύνοδοι και Συμβούλια λόγω κορωνοϊού ένα σωρό τους τελευταίους μήνες, με τηλεδιασκέψεις.
.
Γιατί αυτή τη φορά είναι διαφορετικά; Γιατί δεν μπορούσε να γίνει κανονικά η Σύνοδος Κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης;
.
Μήπως γιατί θα έπρεπε να αποφασίσει η ΕΕ τυχόν κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ή έστω να αναγκαστεί να τις συζητήσει σοβαρά;
.
Μήπως γιατί το βέτο της Κύπρου στα θέματα της Λευκορωσίας, το οποίο η Λευκωσία συνδέει άμεσα με τις τουρκικές προκλήσεις, έχει ταράξει τα νερά στα κέντρα που πιέζουν για την άμεση επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου;
.
Μήπως γιατί και η στάση της Ελλάδας είναι απόλυτα συγκαταβατική με το.. τσουνάμι δηλώσεων από την Κυβέρνηση ότι «δεν θέλουμε κυρώσεις κατά τις Τουρκίας», αλλά διάλογο;
.
Για άλλη μια φορά η Ευρώπη δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και υποκύπτει στην Τουρκία, με τη συγκατάθεση της Ελλάδας φυσικά σε όλες τις μεθοδεύσεις που γίνονται.
.
newsbreak

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube