Weather Icon

Med-7: Στη Γαλλία ο Κυρ. Μητσοτάκης – Σφραγίζεται η συμμαχία με Παρίσι, το μήνυμα προς Άγκυρα

Med-7: Στη Γαλλία ο Κυρ. Μητσοτάκης – Σφραγίζεται η συμμαχία με Παρίσι, το μήνυμα προς Άγκυρα

Eurokinissi
Τη συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας σε πολλαπλά επίπεδα, σε μία περίοδο όπου ο Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει καθημερινά τις απειλές του προς την Ελλάδα, θα επισφραγίσουν σήμερα στην Κορσική ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμάνουελ Μακρόν στο πλαίσιο της Ευρωμεσογειακής Συνόδου.

Την ίδια στιγμή ο Έλληνας πρωθυπουργός με άρθρο του που δημοσιεύεται ταυτόχρονα στις εφημερίδες The Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung και Le Monde έστειλε σαφές μήνυμα προς τον Ταγίπ Ερντογάν πως η Τουρκία αν δεν συνεργαστεί, θα υποστεί σοβαρές οικονομικές κυρώσεις.

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα επισημαίνουν το γεγονός ότι ο Εμάνουελ Μακρόν έχει εκφράσει τη σαφή υποστήριξη προς την Ελλάδα ένατντι των τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα εξοπλιστικά

Στην ατζέντα των συζητήσεων με τη γαλλική πλευρά αναμένεται να τεθεί το ζήτημα της ενίσχυσης ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με πιθανότερο ενδεχόμενο την απόκτησης των μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Βάσει πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, δεν αποκλείεται η συζήτηση να συμπεριλάβει και για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με νέες φρεγάτες, με τη μορφή δανεισμού.

Σε κάθε περίπτωση, το πλήρες εξοπλιστικό πρόγραμμα πάντως αναμένεται να θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο από τη Θεσσαλονίκη.

Παρόντες στη διάσκεψη των MED 7 στην Κορσική θα είναι επίσης οι ηγέτες της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Μάλτας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για το γαλλικό νησί το μεσημέρι και το πρόγραμμα του, όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου έχει ως εξής:

-15:00 (τοπική ώρα) Συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής Κοινότητας Cargese της Κορσικής

– 16:00 Συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμάνουελ Μακρόν

– 17:30 Συμμετοχή στην Ολομέλεια της Μεσογειακής Διάσκεψης που διεξάγεται υπό την προεδρία του Εμ. Μακρόν

– 19:30 Κοινή συνέντευξη τύπου

– 20:45 Επίσημο δείπνο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube