REAL TIME |

Weather Icon
Τουρκία 11 Σεπτεμβρίου 2020

Κυνήγι μαγισσών στην Τουρκία: Ακόμα 130 εντάλματα σύλληψης για υποστηρικτές του Γκιουλέν

Κυνήγι μαγισσών στην Τουρκία: Ακόμα 130 εντάλματα σύλληψης για υποστηρικτές του Γκιουλέν

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη 130 υπόπτων ως υποστηρικτών του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν κατά τη δεύτερη ημέρα των σαρωτικών επιδρομών που πραγματοποίησαν σε όλη τη χώρα.

Οι ύποπτοι, στους οποίους περιλαμβάνονται πρώην και νυν στρατιωτικοί και δικαστές, κατηγορούνται ότι είχαν επαφές με τον Γκιουλέν σχετικά με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, την οποία ο ιερωμένος κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι σημερινές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις, περιλαμβανομένων της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, και ακολουθούν την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος σχεδόν 150 υπόπτων μια μέρα πριν.

Τέσσερα χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 από ένα τμήμα των ενόπλων δυνάμεων, οι αρχές προβαίνουν σχεδόν καθημερινά σε επιχειρήσεις καταστολής των οπαδών του Γκιουλέν. Οι τουρκικές αρχές χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα του Γκιουλέν και υποστηρίζουν πως το δίκτυό του έχει διεισδύσει εδώ και δεκαετίες σε σημαντικούς δημόσιους θεσμούς.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube