Weather Icon
Κορωνοϊός - Covid-19 , Ρωσία 8 Σεπτεμβρίου 2020

Κορονοϊός: Κυκλοφόρησε η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Κορονοϊός: Κυκλοφόρησε η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V
Κυκλοφόρησε στην αγορά για χρήση από τους πολίτες η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.
.
Η πρώτη παρτίδα του εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού, που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας της Ρωσίας, Γκαμαλέγια (Gamaleya) καθώς και από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), τέθηκε σε δημόσια κυκλοφορία, με αποστολές σε διάφορες περιοχές να προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Υγείας της Ρωσίας.

«Η πρώτη παρτίδα του εμβολίου «Gam-COVID-Vac» [Sputnik V] για την πρόληψη της μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, κατασκευασμένο από το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια του υπουργείου Υγεία της Ρωσίας, έχει περάσει τα απαραίτητα τεστ ποιότητας στα εργαστήρια της Roszdravnadzor [ρυθμιστή ιατρικών εξαρτημάτων] και έχει διατεθεί προς δημόσια κυκλοφορία» αναφέρει το υπουργείο μέσω ανακοίνωσής του.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας, καταχώρισε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με την ονομασία Sputnik V, στις 11 Αυγούστου.
.
Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπγιανίν, εξέφρασε την ελπίδα πως η πλειοψηφία των πολιτών της ρωσικής πρωτεύουσας θα εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού μέσα σε στους επόμενους μήνες.
.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η αποστολή των πρώτων παρτίδων του ρωσικού εμβολίου στις περιοχές της χώρας, προγραμματίζεται για το άμεσο μέλλον.
.
sputnik

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube