Weather Icon

Κοινοβούλιο της Λιβύης: Όλες οι συμφωνίες με την Τουρκία πρέπει να επανεξεταστούν, γιατί είναι παράνομες

Κοινοβούλιο της Λιβύης: Όλες οι συμφωνίες με την Τουρκία πρέπει να επανεξεταστούν, γιατί είναι παράνομες

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας στο κοινοβούλιο της Λιβύης, Talal Al-Mihoub, δήλωσε ότι θα συσταθεί επιτροπή αναθεώρησης συμβάσεων. Αυτό γίνεται για την αξιολόγηση όλων των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Σε δηλώσεις που έκανε στον Τύπο, εξήγησε ότι αυτή η επιτροπή θα ξεκινήσει το έργο της μετά το σχηματισμό του νέου Προεδρικού Συμβουλίου και της νές κυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι θα επανεξετάσει όλες τις συμφωνίες και τις συνθήκες που υπεγράφησαν κατ’ εντολή του πρωθυπουργού Fayez Al-Sarraj’s. Αυτό οφείλεται στο γεγννός ότι η υπογραφή τους ήταν παράνομη και στην αδυναμία εκπλήρωσης των απαραίτητων προϋποθέσεων.

Ο Al-Mihoub κατήγγειλε τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις οποίες είπε ότι «οι συμφωνίες που υπογράφηκαν με το GNA θα παραμείνουν σε ισχύ, ακόμη και μετά την αποχώρηση του Al-Sarraj και την συγκρότηση μιας νέας κυβερνητικής αρχής».

Ο Al-Mihoub πρόσθεσε ότι “ο Πρόεδρος Ερντογάν φαίνεται να ξεχνά ότι το GNA δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο, το μοναδικό εκλεγμένο σώμα του Λιβυκού λαού”. Επομένως, όλες οι συμφωνίες δεν βασίζονται σε νομικούς και συνταγματικούς κανόνες και πρέπει να θεωρούνται άκυρες.

Η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας με το GNA, συμπεριλαμβανομένου μνημονίου συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα. Αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου και της Ελλάδας, θεώρησαν αυτές τις συμφωνίες παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Πηγή: libyareview.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube