Weather Icon
Τουρκία 16 Σεπτεμβρίου 2020

Κι άλλα κακά νέα από τη Moody’s: Υποβαθμίζει 13 τουρκικές τράπεζες

Κι άλλα κακά νέα από τη Moody’s: Υποβαθμίζει 13 τουρκικές τράπεζες

Ο Οίκος Αξιολόγησης Moody’s την περασμένη εβδομάδα μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας ενώ χθες υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα 13 τουρκικών τραπεζών.

Ο διεθνής οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s Investors Service παρέχει μακροπρόθεσμες πιστοληπτικές αξιολογήσεις σε ξένο νόμισμα 12 τουρκικών τραπεζών, αξιολογήσεις κινδύνου μακροπρόθεσμου αντισυμβαλλομένου και αξιολογήσεις κινδύνου μακροπρόθεσμου κινδύνου αντισυμβαλλομένων έξι τραπεζών, μακροπρόθεσμες μακροπρόθεσμες μη ασφαλείς αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας μιας τράπεζας και τριών τραπεζών μακροπρόθεσμα.

Η Moody’s μείωσε τη βαθμολογία κινδύνου αντισυμβαλλομένου σε όρους περιοδικού ξένου νομίσματος κατά δύο βαθμίδες.

Στο σημείωμα της Moody’s που κυκλοφόρησε την Τρίτη, αναφέρεται ότι η υποβάθμιση 13 τραπεζών οφείλεται στην υποβάθμιση της βαθμολογίας της χώρας την περασμένη Παρασκευή.

Η Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας στο B2 από το B1. Άφησε την προοπτική αξιολόγησης σε “αρνητική”, σημειώνοντας ότι οι οικονομικές μετρήσεις θα μπορούσαν να επιδεινωθούν γρηγορότερα από το αναμενόμενο.

Στο σημείωμα, αναφέρεται ότι οι πιστοληπτικές αξιολογήσεις όλων των τουρκικών τραπεζών παρέμειναν αρνητικές, σύμφωνα με τις αρνητικές προοπτικές. Η Moody’s δήλωσε ότι οι αρνητικές προοπτικές αντικατοπτρίζουν τους αρνητικούς κινδύνους που σχετίζονται με την κρίση του ισοζυγίου πληρωμών, οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ελέγχους κεφαλαίου και περιορισμούς εκροής συναλλάγματος.

Οι 12 τράπεζες που υποβαθμίστηκαν όσον αφορά τις καταθέσεις σε ξένο νόμισμα και τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα είναι οι εξής: Akbank, Alternatif, Denizbank, HSBC Bank AS (Τουρκία), QNB Finansbank, T. C. Ziraat Bank, Turkish Economy Bank (TEB), Garanti BBVA, Halk Bank, İşbank, Vakıfbank και Yapı Kredi.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube