Weather Icon

Karayilan: Γερμανία, Καναδάς και Τουρκία ευθύνονται για τις εθνοκαθάρσεις των Kούρδων

Karayilan: Γερμανία, Καναδάς και Τουρκία ευθύνονται για τις εθνοκαθάρσεις των Kούρδων

Η πολιτική κλιμάκωσης της Τουρκίας καθορίζει επί του παρόντος τις αναφορές ειδήσεων στα ΜΜΕ. Ο Μουράτ Καραγιαλάν στέλεχος Εκτελεστικού Συμβουλίου του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) αξιολόγησε για τον ραδιοφωνικό σταθμό Ντενγκέ Ουλάτ τις τρέχουσες συγκρούσεις. Ο Καραϊλάν δήλωσε σχετικά με τη στρατηγική του Τουρκικού κράτους στο Κουρδιστάν, τη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ και τη Μεσόγειο ότι το καθεστώς ΑΚΡ/MHP ακολουθεί ελεγχόμενη πολιτική κλιμάκωσης.

Ο Καραϊλάν επεσήμανε ότι: «Ο Ερντογάν χρειάζεται διαχειρίσιμες κρίσεις για να διατηρήσει την κυριαρχία του στην εξουσία. Στο εσωτερικό, στηρίζεται στη φαντασία του για μια μεγάλη τουρκική δύναμη με το ρόλο ως ηγετική δύναμη στην περιοχή για να παρηγορήσει τον πληθυσμό πάνω από ελλείμματα και δυσκολίες που του δημιουργούνται. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της πόλωσης της κοινωνίας. Το καθεστώς απευθύνεται σε εθνικιστικά αισθήματα προκειμένου να συγκολληθεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ενάντια σε έναν εξωτερικό εχθρό και έτσι να τα βάλει σε έναν βαθύ ύπνο”.

“Στην εξωτερική πολιτική, κάνει αναφορά για συνεχή ” υπεράσπιση της τουρκικής κυριαρχίας” και την εντατικοποίηση της πολεμικής ρητορικής. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείται ένα πλέον κλασικό μέσο, το οποίο σε περίπτωση αμφιβολίας δεν αφήνει περιθώρια λήψης αποφάσεων. ” Αλλά στη Λιβύη το τουρκικό καθεστώς βρίσκεται σε αδιέξοδο, στη Συρία η κατάσταση είναι εξίσου απελπιστική για τον Ερντογάν. Επίσης, δεν υπάρχει καμία χαλάρωση των εντάσεων στη διαμάχη για το φυσικό αέριο με την Αθήνα, καθώς η Ελλάδα έχει τη στήριξη της ΕΕ. Ο Ερντογάν δεν παίρνει καμία απόφαση στην αδιέξοδη θέση του. Με άλλα λόγια, αυτές οι προσπάθειες του τουρκικού κράτους δεν θα είναι σε θέση να σώσουν το καθεστώς ΑΚΡ/MHP από την κατάρρευση”, δήλωσε ο Καραϊλάν.

Αντίληψη της απειλής από την Τουρκία

Όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ του KDP και του καθεστώτος AKP/MHP στην τουρκική εισβολή στο Νότιο Κουρδιστάν, ο Καραϊλάν διατύπωσε σαφή κριτική προς την κατεύθυνση της φατρίας Μπαρζάνι. Σε ό,τι αφορά την έκκληση που απηύθυνε πρόσφατα στην κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK) ότι ο Χουλενέρ δεν πρέπει να γίνει “συνεργός της τουρκικής πολιτικής γενοκτονίας” και δεν πρέπει να συμμετάσχει στις επιθέσεις με κανέναν τρόπο, ο Καραιλάν δήλωσε ότι το ΡΚΚ βρίσκεται πλήρως πίσω από αυτές τις δηλώσεις, προσθέτοντας: “Η έκκληση περιέχει σημαντικά σημεία και πρέπει να εκληφθεί ως προειδοποίηση και όχι έκκληση για λύση. Το κείμενο ”σχεδιάζει” μια εικόνα της τρέχουσας κατάστασης και διαμορφώνει τους τρόπους και τα μέσα για να ξεπεραστεί η κατάσταση. Μέχρι στιγμής, η διοίκηση του KDP δεν έχει δείξει καμία αντίδραση. Αν και ορισμένα από τα συστατικά του έχουν εκδώσει δηλώσεις που θυμίζουν πράξεις εκδίκησης, αυτές δεν είναι οι απαντήσεις που αναμένουμε. Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθούν προοπτικές για μια βιώσιμη λύση των προβλημάτων με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, απαιτείται μια λύση, διότι έχουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Στο Κουρδιστάν λαμβάνουν χώρα βαθιές διαδικασίες που δεν δημιουργούν για συνηθισμένα ζητήματα.

Το KDP προετοιμάζει έδαφος για διακουρδικό πόλεμο

Ο Καραϊλάν επεσήμανε ότι η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε “ιστορική φάση” αναδιοργάνωσης. Οι Κούρδοι βρίσκονται επίσης στη σκηνή με την αξίωση να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία. “Η συμμετοχή του KDP στο σχέδιο της Τουρκίας για συντριβή του ΡΚΚ σε μια τέτοια στιγμή είναι μοιραία. Μπορούμε να συγκρίνουμε αυτή την κατάσταση με εκείνη του Nasreddin Hodja, ο οποίος σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο μια μέρα και ξαφνικά άρχισε να κόβει το κλαδί στο οποίο είχε καθίσει και έπεσε κάτω. Αυτή η ψευδής πολιτική του KDP θα παράγει επικίνδυνα αποτελέσματα. Κάτι που ούτε εμείς ούτε ο λαός θέλουμε, πόσο μάλλον να το κάνουμε. Μια τέτοια πολιτική προετοιμάζει το έδαφος για έναν ενδο Κουρδικό πόλεμο. Μπορεί να οδηγήσει στην ήττα του τουρκικού λαού, όπως τον 20ο αιώνα, τόσο στρατηγικά όσο και πολιτικά. Για να αποφευχθεί αυτό, όλες οι πλευρές πρέπει να ενεργούν υπεύθυνα. Δεν μιλάμε για σύγκρουση διάρκειας δύο μερών. Το πρόβλημα επηρεάζει όλο το Κουρδιστάν και το μέλλον του κουρδικού λαού. 

Η Δύση αναβαθμίζει τον τουρκικό στρατό

Ο Karayilan μίλησε επίσης για το ρόλο της Γερμανίας και άλλων δυτικών κρατών στους πολέμους της Τουρκίας στο Κουρδιστάν. Με την προμήθεια κεφαλαίων, η γερμανική κυβέρνηση ειδικότερα βοήθησε μαζικά το καθεστώς στην Άγκυρα να παράγει ακόμη και σύγχρονα οπλισμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται σε σφαγές εναντίον του κουρδικού λαού. “Η αντίσταση του κινήματός μας δεν στρέφεται μόνο εναντίον του τουρκικού κράτους. Από την αρχή, η Τουρκία υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ στον πόλεμο εναντίον μας. Αυτή η υποστήριξη συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.” θέλω να πω με αυτό ότι το τουρκικό κράτος μπορεί πάντα να βασίζεται στην υποστήριξη από το εξωτερικό.

Επί του παρόντος, στα μέσα ενημέρωσης εμφανίζονται έγγραφα σχετικά με τη συμμετοχή της Γερμανίας και του Καναδά, καθώς και ορισμένων εταιρειών στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, με σκοπό την παραγωγή της τουρκικής τεχνολογίας drone. Το θέμα αυτό συζητήθηκε επίσης σε επίπεδο γερμανικού κοινοβουλίου. Δεν μπορεί πλέον να αμφισβητηθεί: Τα προαναφερθέντα κράτη και οι εταιρείες τους έχουν παράσχει στην Τουρκία την απαραίτητη τεχνολογία για την καταπολέμηση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Από μόνο του, το τουρκικό κράτος δεν θα ήταν καν σε θέση να κατασκευάσει μια γεννήτρια. Πώς θα ήταν σε θέση να παράξει υψηλής τεχνολογίας πυραύλους με καθοδήγηση λέιζερ και μη επανδρωμένα αεροσκάγη, συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης της ταχύτητας και της κίνησης του στόχου; Αυτή η χώρα δεν έχει καν κατασκευάσει ένα μέτριο εγχώριο αυτοκίνητο; Ξεδιάντροπα καυχιόταν για κηφήνες από την “εγχώρια παραγωγή”. Αυτό δεν είναι σωστό. Χωρίς τμήματα από το εξωτερικό για τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του τουρκικού στρατού, τα οποία χρησιμοποιούνται εναντίον μας, η Τουρκία θα χανόταν».

Η Γερμανία και ο Καναδάς ευθύνονται για την σφαγή του Κουρδικού πληθυσμού

Είτε χρησιμοποιείτε άρματα  Leopard 2 είτε τεχνολογία για μαχητικά αεροσκάφη, η Γερμανία και ο Καναδάς είναι εν μέρει υπεύθυνοι για τις τουρκικές σφαγές στο Κουρδιστάν, δήλωσε ο Karayilan. Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΡΚΚ κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση για «εχθρότητα απέναντι στους Κούρδους» και συνέχισε: «Η Γερμανία θα πρέπει να εγκαταλείψει για πάντα την εχθρική της στάση απέναντι στον κουρδικό λαό. Στην επίθεση με δηλητήριο αέριο στη Χαλάμπια χιλιάδες Κούρδοι σφαγιάστηκαν. Αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν εφοδιάστηκε με την τεχνολογία που απαιτείται για τη σφαγή από τη Γερμανία. Ο Σαντάμ του σήμερα είναι ο Ερντογάν – στον οποίο η γερμανική κυβέρνηση προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες της. Ποίος δίνει το δικαίωμα στην Γερμανία να βοηθήσει τις φασιστικές σφαγές ενάντια στον κουρδικό λαό με αυτόν τον τρόπο; Είναι μια μεγάλη αδικία που πράττει η Γερμανία στους Κούρδους. Είναι μια σκληρότητα. Η Δύση επιτρέπει σε δικτατορικά καθεστώτα όπως του Σαντάμ Χουσεΐν και του Ερντογάν να σφαγιάσουν τον λαό μας για χρήματα ή ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Είναι ακριβώς κάτω από αυτήν την πτυχή ότι η αντίσταση του λαού μας και του κινήματός μας αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Μια διεθνής ηγεμονική πολιτική ακολουθείται κατά του κουρδικού λαού. Εναντίον του. “

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.anfenglish.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube