REAL TIME |

Weather Icon
Τουρκία 21 Σεπτεμβρίου 2020

Κακά μαντάτα για τον Ερντογάν – Συνεχίζεται η κατρακύλα της λίρας σε ιστορικό χαμηλό

Κακά μαντάτα για τον Ερντογάν – Συνεχίζεται η κατρακύλα της λίρας σε ιστορικό χαμηλό

Εν μέσω έντονων πιέσεων παραμένει η τουρκική λίρα σημειώνοντας σήμερα νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ έναντι του αμερικανικού δολαρίου αγγίζοντας το 7,6033 στις 13:32 της Δευτέρας, 21 Σεπτεμβρίου, κι ενώ πλέον η προσοχή των επενδυτών και των αναλυτών στρέφεται στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι παράγοντες της αγοράς αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον αν η Τράπεζα της Τουρκίας θα προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής και αν θα αυξήσει τα επιτόκια για να καλύψει το χάσμα με τον πληθωρισμό, ο οποίος τρέχει με ρυθμό πέραν του 12%, με τα επιτόκια να βρίσκονται στο 8,25%.

Η κεντρική τράπεζα στην προσπάθειά της να ανακόψει την ελεύθερη πτώση του τουρκικού νομίσματος έχει προχωρήσει σε πωλήσεις των συναλλαγματικών της αποθεμάτων, φθάνοντας το επίπεδό τους σχεδόν στο ήμισυ από εκείνο στις αρχές του έτους.

Στις πρώτες ώρες των συναλλαγών η ισοτιμία της λίρας έναντι του δολαρίου έφθασε στο 7,5775 επίπεδο που συνιστά νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ, υψηλότερα από το κλείσιμο της Παρασκευής στο 7,5650, ενώ περί τις 10:15 πμ ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία κινείται πέριξ του 7,5720.

Στις 13:33 η ισοτιμία έναντι του δολαρίου είναι 7,6033, σημειώνοντας πτώση 0,54%.

Πηγή: Reuters, Nαυτεμπορική, bloomberght.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube