REAL TIME |

Weather Icon

Κάηκε δασική έκταση σε πεδίο βολής στους Ασβεστάδες Έβρου! Πληροφορίες ότι τη φωτιά έβαλαν μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα

Κάηκε δασική έκταση σε πεδίο βολής στους Ασβεστάδες Έβρου! Πληροφορίες ότι τη φωτιά έβαλαν μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα

Μετανάστες που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα έβαλαν φωτιά σε δασική έκταση που γειτνιάζει στο πεδίο βολής Ψηλός Στάλος κοντά στο χωριό Ασβεστάδες.

Ρεπορτάζ: ΧΑΚ

Όπως έχει γίνει γνωστό, τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται αύξηση περίπου 20% στις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές, με δουλεμπόρους να επιχειρούν την εισχώρηση ατόμων από διάφορα σημεία του Έβρου και στη συνέχεια μεταφορά τους μέσω μεγάλων οδικών δικτύων προς την Θεσσαλονίκη.

Επιπρόσθετα πληροφορίες μεταφέρουν το ενδεχόμενο νέου κύματος μεταναστών που θα φτάσουν στον Έβρο με τις ευλογίες της τουρκικής κυβέρνησης και τον Ερντογάν να απειλεί την Ευρώπη, για μία ακόμα φορά.

Γι’αυτό οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή! Ήδη έχουν αυξηθεί οι περιπολίες τόσο μέσα στον ποταμό όσο και στις παραποτάμιες περιοχές, από δύο ομάδες τύπου ΕΚΑΜ, 30 ατόμων η μία, ενώ οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με τους συνοριοφύλακες που προσλήφθηκαν πρόσφατα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι αναμένεται άμεσα να ενεργοποιηθούν 400 αστυνομικοί για την στενή παρακολούθηση του Έβρου και κλιμακωτά, ανάλογα με τις εξελίξεις οι αστυνομικοί που θα βρεθούν στα σύνορα αναμένεται να αγγίξουν τις 2.000 μέχρι -όπως λένε πηγές της Κατεχάκη- να ολοκληρωθεί ο νέος φράχτης και η ηλεκτρονική επιτήρηση των συνόρων με τα τρία μεγάλα επιχειρησιακά κέντρα.

Το πρόβλημα είναι, ότι μέχρι να οργανωθεί στο 100% η άμυνα, προκύπτουν μεγάλες και σοβαρές απώλειες από την είσοδο μεταναστών από το ποτάμι. Στα γραφεία του infognomonpolitics.gr  ήρθε πληροφορία που αναφέρει, ότι την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020 μετανάστες που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα έβαλαν φωτιά σε δασική έκταση που γειτνιάζει στο πεδίο βολής “Ψηλός Στάλος” κοντά στο χωριό Ασβεστάδες.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου οι δυνάμεις της οποίας κατέσβησαν την πυρκαγιά εντός της ημέρας. Το μέγεθος της καταστροφής προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο, αν και πηγές του infognomonpolitics.gr υποστηρίζουν, ότι κατακάηκαν αρκετά στρέμματα δάσους. Σημειωτέον, ότι η φωτιά σταμάτησε στην υπάρχουσα αντιπυρική ζώνη, κάτι που ενισχύει τις υποψίες ύπαρξης μεγάλης ζημιάς. Όπως μας μετέφεραν από την πυρασφάλεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου, η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση του αρμόδιου Ανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 28 Αυγούστου προκλήθηκε πυρκαγιά στην περιοχή του Πυροφυλακίου του χωριού Ασβεστάδες Διδυμοτείχου, μεταξύ αυτού και των Λαβάρων. Η φωτιά έκαψε 35 στρέμματα χαμηλής βλάστησης. Τότε τα αίτια της πυρκαγιάς αποδόθηκαν σε στρατιωτική άσκηση μονάδας του Σουφλίου στο πεδίο βολής “Ψηλός Στάλος”.

Σημειωτέον, ότι από το πρωί της Τρίτης (8/0/20) έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά σε δασώδη περιοχή μεταξύ των χωριών Μάνδρα και Μαυροκλήσι του δήμου Σουφλίου. Πηγές από τον Έβρο υποστηρίζουν, ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, γι’ αυτό υπάρχει κινητοποίηση τόσο από το Σουφλί όσο και από το Διδυμότειχο.

  • To χωριό Ασβεστάδες βρίσκεται, στο βορειοανατολικό τμήμα του Νομού Έβρου. Απέχει 110 χλμ από την Αλεξανδρούπολη και 12 χλμ από το Διδυμότειχο, στο οποίο και υπάγεται αυτοδιοικητικά. Βρίσκεται σε χαμηλή λοφώδη και δασώδη περιοχή, κοντά στην όχθη του ποταμού Ερυθροπόταμου και μαζί με άλλα 12 χωριά αποκαλούνται χωριά «Μάρηδων».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube