REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 2 Σεπτεμβρίου 2020

Ισλαμιστές μαχητές από τη Συρία στον Καύκασο… το νέο τουρκικό “δώρο” σε Ρωσία-Πούτιν

Ισλαμιστές μαχητές από τη Συρία στον Καύκασο… το νέο τουρκικό “δώρο” σε Ρωσία-Πούτιν

Ακόμη ένα μέτωπο φαίνεται να ανοίγει ο Ερντογάν αυτή την φορά στον Καύκασο. Πιο αναλυτικά μετά τις πρόσφατες εχθροπραξίες μεταξύ Αζερικών και Αρμενικών δυνάμεων στα βόρεια σύνορα των δύο χωρών με αρκετές απώλειες εκατέρωθεν και την αποστολή τουρκικών δυνάμεων στο συμμαχικό Αζερμπαϊτζάν για την πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων τώρα ο Ερντογάν στέλνει στο Μπακού ισλαμιστές μισθοφόρους στρατιώτες από τη Συρία.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΗΑ η Τουρκία ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες την αποστολή στο Αζερμπαϊτζάν δεκάδων ισλαμιστών μισθοφόρων από την Συρία τους οποίους εκπαίδευσε για δύο μήνες με σκοπό την ενίσχυση των αζερικών δυνάμεων.

Όπως φαίνεται η μεγάλη δεξαμενή ανδρών από την Συρία που εκπαίδευσαν εξόπλισαν και συντηρούν οι Τούρκοι είναι ο νέος αναλώσιμος Στρατός του Ερντογάν για κάθε βρώμικη αποστολή που αυτός και η ΜΙΤ σχεδιάζουν σε ολόκληρη την Μεσόγειο Αφρική και Καύκασο όπως φαίνεται.

Ο Στρατός χωρίς ταυτότητα αποτελεί ένα άριστο εργαλείο για την πραγματοποίηση των γεωπολιτικών στόχων της Τουρκίας χωρίς να υπάρχει το ζήτημα της ευθύνης των πραξεών του χωρίς να υπάρχει το ζήτημα της ταυτότητας των επιτιθέμενων.

Ουσιαστικά οι Τούρκοι έχουν φτιάξει ένα Στρατό φάντασμα τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν κατά το δοκούν όπου επιθυμούν μυστικά χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών αυτών εκμεταλλευόμενοι όμως τα αποτελέσματα της αξιοποίησης τους στην μάχη όπως αποδείχτηκε και στη Λιβύη.

Το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να απασχολήσει τις μυστικές υπηρεσίες της ΕΕ και της ευρύτερης περιοχής αφού ο Ερντογάν φαίνεται να έχει βρει στους άνδρες αυτούς τον Στρατό που αναζητούσε για την υλοποίηση των σχεδίων του χωρίς την εμπλοκή σε μεγάλο βαθμό του Τουρκικού Στρατού.

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube