Weather Icon

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις: Επιθετικές ασκήσεις στην Κύπρο

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις: Επιθετικές ασκήσεις στην Κύπρο

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι από 6 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί αεροναυτική άσκηση με τη συμμετοχή των κατεχομένων, με την ονομασία “Μάρτυρας Σμηναγός Τσενγκίζ Τοπέλ – Φουρτούνα της Μεσογείου”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Ο στόχος της άσκησης που διεξάγεται σε ετήσια βάση είναι η βελτίωση της εκπαίδευσης, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Ενόπλων Δυνάμεων της “ΤΔΒΚ”. Η άσκηση θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή τμημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού και θα λάβουν χώρα διακλαδικές αεροπορικές επιθέσεις, επιχείρηση έρευνας διάσωσης εν πολέμω, και ασκήσεις Τάγματος Πολεμικής Αποστολής.”

Σημειώνεται ότι ο σμηναγός Τσενγκίζ Τοπέλ έχασε τη ζωή του στα γεγονότα της Κύπρου, όταν το αεροσκάφος του καταρρίφθηκε από τμήματα της Εθνικής Φρουράς, τις 8 Αυγούστου του 1964.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube