REAL TIME |

Weather Icon
Λαθρομετανάστευση 2 Σεπτεμβρίου 2020

Η σύρραξη με τους Πακιστανούς στο Τυμπάκι που πρέπει να μας προβληματίζει (ΒΙΝΤΕΟ)

Η σύρραξη με τους Πακιστανούς στο Τυμπάκι που πρέπει να μας προβληματίζει (ΒΙΝΤΕΟ)

Αιματηρό συμβάν έγινε στις 29 Αυγούστου στην περιοχή του Τυμπακίου, στη Μεσαρά.  έγιναν 24 συλλήψεις 2 ντόπιων -που μάλιστα τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια- και 22 αλλοδαπών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τα επεισόδια και τις αψιμαχίες μεταξύ δεκάδων Ελλήνων και εκατοντάδων Πακιστανών υπήρξαν τραυματισμοί ενώ έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές, κυρίως αλλοδαπών.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και από το Ηράκλειο, ωστόσο – όπως τονίζεται – το κλίμα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή, δυστυχώς είναι προάγγελος δυσάρεστων εξελίξεων, αν δεν γίνει κάτι άμεσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, τα μικροεπεισόδια είναι καθημερινό φαινόμενο, ωστόσο η ανησυχία εντείνεται καθώς διαφαίνεται μια κλιμάκωση που μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το e-mesara.gr, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο και το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πάνω από 40 αστυνομικοί περιπολούσαν από νωρίς στους δρόμους του Τυμπακίου, ενώ λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ αναχώρησε η κλούβα με τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στον κεντρικό δρόμο από το απόγευμα ενώ μια άλλη επρόκειτο να φτάσει στην περιοχή.

Την ίδια ώρα σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή λαϊκή συνέλευση στη Μεσαρά.

Όπως σας ενημερώσαμε σχετικά, κάτοικοι από τα Σκούρβουλα, μαζεύτηκαν έξω από το δημαρχείο Φαιστού και απαίτησαν από τη δημοτική αρχή, να απομακρυνθούν οι συγκεκριμένοι ξένοι εργάτες από την περιοχή, ζητώντας μάλιστα άμεση συνάντηση με το δήμαρχο Γρήγορη Νικολιδάκη.

Τελικά ο δήμαρχος μαζί με στενούς του συνεργάτες συνάντησε την αντιπροσωπεία των κατοίκων, εξηγώντας τους πως είναι η κατάσταση και τι μπορεί να κάνει ο ίδιος σε θεσμικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα, ο Γρηγόρης Νικολιδάκης ξεκινά μπαράζ επικοινωνίας με όλους τους εκπροσώπους των αστυνομικών αρχών, ακόμα και με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, προκειμένου να δουν πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα πριν πάρει εκ νέου εκρηκτικές και δραματικές προεκτάσεις.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Πακιστανοί – Δεν θα επιστρέψουν ξανά στο Τυμπάκι

Μέχρι αργά το μεσημέρι της Δευτέρας διήρκησε η απολογία των 22 ανδρών υπηκόων Πακιστάν, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Τυμπάκι για την αιματηρή συμπλοκή που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εκ των εμπλεκομένων.

Ειδικότερα και οι 22 βρέθηκαν το πρωί ενώπιον της Α’ Ανακρίτριας Ηρακλείου, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πιο αναλυτικά, στο Δικαστηριακό Μέγαρο προσέρχονταν ανά 6 άτομα.

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 22, ωστόσο, όσον αφορά στο ποινικό σκέλος, που σχετίζεται με την αιματηρή συμπλοκή. Ειδικότερα, δεν τους επιτρέπεται να επιστρέψουν στο Τυμπάκι, ενώ είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν το «παρών» δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα που έχει οριστεί. Επίσης τους απαγορεύεται να μετακινηθούν εκτός νομού Ηρακλείου.

Σημειώνεται ότι και οι 22 θα οδηγηθούν στο Τμήμα Αλλοδαπών, ώστε να ελεγχθούν τα έγγραφά τους.

Υπενθυμίζεται ότι και οι 22 Πακιστανοί που συνελήφθησαν στα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου, διώκονται – μεταξύ άλλων – για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βαθμό κακουργήματος, πήραν προθεσμία να απολογηθούν ενώπιον της Α’ ανακρίτριας σήμερα το πρωί.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή διαμένουν περισσότεροι από 3.000 Πακιστανοί, ενώ επικρατεί σκηνικό αναρχίας, όπως δηλώνει ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ζήτησε να υπάρξει έλεγχος από την Πολιτεία.

Αξίζει να σημειωθεί ο δήμαρχος Φαιστού επίσης, για το θέμα αυτό, είχε επικοινωνία σήμερα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μάλιστα και τον διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος στην περιοχή.

Χαρακτηριστικά ο κ. Νικολιδάκης είπε στο neakriti.gr: «Σήμερα σε επικοινωνία που είχα με τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη με διαβεβαίωσε ότι ο νόμος και η τάξη θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη την περιοχή και όσοι είναι παράνομοι θα υποστούν τις συνέπειες».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube