Weather Icon

Η “Λιβανοποιηση” της Λέσβου

Η “Λιβανοποιηση” της Λέσβου

Η μία φωτογραφία είναι από το Μαυροβούνι της Λέσβου όπου φτιάχτηκε δομή για υποδοχή ροών .. η άλλη είναι φωτογραφία στα σύνορα του Λιβάνου με Συρία για υποδοχή ροών. Η δεύτερη μετράει πλέον χρόνια καθώς πιο πριν είχε και αρκετούς Παλαιστίνιους ..

Και οι δύο δομές ξεκίνησαν να λειτουργούν υπό ευθύνη ΟΗΕ που θα έδιναν βοήθεια και εντός χώρων θα είχαν και αυτονομία και αυτοδιαχείριση. Αυτή ήταν και είναι η συμφωνία … Μόνο που..
Στην δομή του Λιβάνου ο ΟΗΕ εκτοπίστηκε καθώς την ασφάλεια την ανέλαβε πρώτα η Χεζμπολάχ όσο υπήρχαν Παλαιστίνιοι και άλλες φυλές. Μετά ανέλαβε το DAESH με τους “Σύρους από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν”.. και τώρα έχει αναλάβει ξανά η Χεζμπολάχ.

Η δομή στον Λίβανο εγκαταλείφθηκε επί της ουσίας από τον ΟΗΕ ως “ακριβή στην συντήρηση” και μπήκαν οι ΜΚΟ με χορηγίες και αλισβερίσια (για αρκετά μέλη τους)που έκαναν με το οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο των παραπάνω τρομοκρατών. Φαβελες της Ανατολής.

Τώρα βλέπουμε τα πρώτα βήματα και στην Ελλάδα. Πάλι ο ΟΗΕ, μετά οι ΜΚΟ που ήδη δηλώνουν πως θα μπουν όπως και να έχει.. και επειδή σύντομα δεν θα είναι εύκολο να συντηρηθούν , σειρά να αναλάβει θα έχει κάποιος πατρονας. Τώρα επειδή τρομοκρατικές οργανώσεις όπως παραπάνω δεν έχει, ευτυχως, στην Ελλάδα.. ίσως στραφούν στην προστασία ομοθρήσκων που θα εισβάλουν εκεί με πρόσχημα θρησκευτικής άσκησης δικαιωμάτων. Μια οργάνωση “μισθοφόρων” ιμάμηδων και δυνάμεων θρησκευτικής αστυνόμευσης με χρηματοδότηση εκ Τουρκίας.

Και να δω πως θα τα βγάλουμε πέρα σαν χώρα με αυτό.
Δεν θα γίνει;.. ναι.. ο εποικισμός είναι ένα μοντέλο δεκαετιών σε πολλές περιοχές του κόσμου που πάντα πετυχαίνει, λόγω της υβριδικής φύσης του.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

ΠΗΓΗ: geopolitics.iisca.eu

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube