Weather Icon
Εξοπλισμοί , Κίνα , Πυρηνικά Όπλα 3 Σεπτεμβρίου 2020

Η Κίνα αναπτύσσει νέα πυρηνικά συστήματα ικανά σε στεριά, θάλασσα και αέρα σύμφωνα με τις ΗΠΑ

Η Κίνα αναπτύσσει νέα πυρηνικά συστήματα ικανά σε στεριά, θάλασσα και αέρα σύμφωνα με τις ΗΠΑ
Νέα πυρηνικά συστήματα, με ικανότητα σε στεριά, θάλασσα και αέρα, αναπτύσσει η Κίνα, όπως αναφέρει έκθεση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη (01/09).

Έκθεση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Τρίτη (01/09), κάνει λόγο για ανάπτυξη νέων πυρηνικών συστημάτων ικανών σε στεριά, θάλασσα και αέρα από την Κίνα

Συγκεκριμένα, η σχετική έκθεση αναφέρει:

«Η Κίνα προωθεί μια “πυρηνική τριάδα” με την ανάπτυξη ενός πυρηνικού βαλλιστικού πυραύλου (ALBM) με δυνατότητα πυρηνικής ενέργειας και βελτιώνει τις πυρηνικές της δυνατότητες στο έδαφος και στη θάλασσα».

Η έκθεση, που πρόκειται για μια ετήσια αξιολόγηση που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο, υποστηρίζει ότι το Πεκίνο κινεί ακόμα πιο γρήγορα το στρατηγικό πυρηνικό οπλοστάσιό του.

Ακόμα, στην εν λόγω αναφορά τονίζεται:

«Οι νέες εξελίξεις το 2019 υποδηλώνουν περαιτέρω ότι η Κίνα προτίθεται να αυξήσει την ετοιμότητα των πυρηνικών δυνάμεών της για την ειρήνη».

Η Κίνα επεκτείνει το απόθεμά της για το πολλαπλών ρόλων DF-26, που είναι ένα κινητό, βαλλιστικό πυραυλικό σύστημα ενδιάμεσης εμβέλειας που εκτοξεύεται στο έδαφος, σύμφωνα με τις ΗΠΑ.

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube