Weather Icon

Η εθελοτυφλία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Γαλλία δεν είναι παρά μιά ευρέως διαδεδομένη δειλία.

Η εθελοτυφλία για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Γαλλία δεν είναι παρά μιά ευρέως διαδεδομένη δειλία.
 Τίποτα πιο βολικό από το να αρνούμαστε, για παράδειγμα, την αύξηση της βίας ή τον εξισλαμισμό την ίδια ώρα που φλυαρούμε ακατάσχετα για την υγειονομική κρίση και τα μέτρα προφύλαξης. Οι πολιτικοί που παίζουν όλο αυτό το θέατρο κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν. Την περασμένη Τρίτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Eric Dupont-Moretti κατηγόρησε για λαϊκισμό όσους προειδοποιούν για την έκρηξη της βίας και χαρακτήρισε ως προιόν φαντασιώσεων τον “εκβαρβαρισμό” ( ensauvagement ) για τον οποίο μίλησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Gérald Darmanin.
Αυτή η εθελοτυφλία συμβαδίζει με την αντίληψη ότι “το Ισλάμ είναι συμβατό με τη Δημοκρατία”, ένα κενού περιεχομένου σύνθημα που έχει διατυπωθεί και από τον ίδιο τον Emmanuel Macron. Εχουμε ουσιαστικά παραιτηθεί από κάθε σοβαρή αναζήτηση των λόγων που έχουν οδηγήσει στην ισλαμική απόσχιση ( séparatisme islamique). Μια δημοσκόπηση του Ifop, που δημοσιεύθηκε αυτήν την Τετάρτη από τον Charlie Hebdo μας υπενθυμίζει την έλξη που ασκεί η σαρία στην νέα γενιά των γάλλων μουσουλμάνων.
Εδώ και πολύ καιρό, δημοσκοπήσεις και παρατηρητές χωρίς παρωπίδες έχουν περιγράψει την τάση του Ισλάμ να αποσχιστεί από την υπόλοιπη εθνική κοινότητα.
Ήδη από το 2003, ο πρόεδρος της Ένωσης Ισλαμικών Οργανώσεων της Γαλλίας (UOIF), Lhaj Thami Breze, προσκείμενος στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, προειδοποιούσε : “Το Κοράνι είναι το σύνταγμά μας”.
Τον Σεπτέμβριο του 2016 το Institut Montaigne αποκάλυψε ότι σχεδόν το 50% των νέων μουσουλμάνων απέρριπταν το δημοκρατικό μοντέλο υπέρ του ισλαμικού νόμου και των απαγορεύσεών του.
Αυτή τη φορά, η έρευνα δείχνει ότι το 74% των νέων μουσουλμάνων κάτω των 25 ετών έθεσαν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις πάνω από τις αξίες της Γαλλικής Δημοκρατίας ( République ) ! 40% του συνολικού μουσουλμανικού πληθυσμού ( δηλαδή γύρω στα 4.000.000 ) μοιράζεται αυτή την αντίληψη. Οσοι χαρακτηρίζουν συνωμοσιολογίες την απλή περιγραφή της πραγματικότητας οδηγούν την χώρα στο χάος της λιβανοποίησης.
Ivan Roufiol
2/9/20
Μετάφραση  Babis Georges Petrakis
Στην Σουηδία, την πιο ανοιχτή αλλά συγχρόνως οργανωμένη χώρα, που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει θεσμούς και κανόνες για να προστατεύει την ελευθερία του ατόμου, δημιουργήθηκε Αραβικό Ισλαμικό κόμμα.
Αυτό λοιπόν το κόμμα, τώρα που εχει μαζέψει έναν σημαντικό αριθμό ομόθρησκων ψηφοφόρων και οπαδών, λόγω μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, του ΟΗΕ και της Ύπατης Αρμοστείας, καλεί οσους Σουηδούς είναι αντίθετοι με το Ισλάμ και την εφαρμογή των νόμων της Σαρία, να μετακομίσουν σε άλλη χώρα.
Αυτό, ίσως πρέπει να το σκεφτεί ο κ. Μηταράκης που μοιράζει άσυλα και στέγη, δημιουργώντας γκέτο στις πόλεις, που παίρνει την Γη απο τους Λέσβιους αγρότες και επιχειρηματίες για να φτιάξει μια ισλαμική πόλη, τάχα κλειστά κέντρα.
Έτσι λέω εγώ.
Να το σκεφτεί πολύ σχολαστικά, όπως πλένει τα χέρια του για τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube