REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , Λιβύη , Τουρκία , Τύπος 1 Σεπτεμβρίου 2020

Γερμανικά ΜΜΕ: «Η Airbus βοηθά την Τουρκία να παραβιάζει το εμπάργκο στη Λιβύη»

Γερμανικά ΜΜΕ: «Η Airbus βοηθά την Τουρκία να παραβιάζει το εμπάργκο στη Λιβύη»

Δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο καταγγέλλουν την παρουσία μηχανικών της Airbus στην Καισάρεια, όπου βρίσκεται η βάση των τουρκικών μεταγωγικών A400M, που πραγματοποιούν πτήσεις προς τη Λιβύη.

Ο ευρωπαϊκός κολοσσός Airbus βοηθά την Τουρκία να παραβιάζει το θεσπισμένο από τον ΟΗΕ εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, υποστηρίζοντας τα τουρκικά μεταγωγικά A400M, η «Deutsche Welle» ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Τουρκία κατηγορείται ότι στέλνει όπλα στη λιβυκή κυβέρνηση με έδρα την Τρίπολη, ώστε να πετύχει εδαφικά οφέλη απέναντι στον λεγόμενο «Λιβυκό Εθνικό Στρατό». Σε αυτές τις αποστολές χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, το ευρωπαϊκής προέλευσης A400M, που είναι ικανό να μεταφέρει μέγιστο φορτίο 37t σε μία έξοδο.

Σήμερα υπάρχουν σε υπηρεσία εννέα τουρκικά A400M και η Airbus έχει δεσμευτεί να διατηρεί μηχανικούς της στην Τουρκία, για τη συντήρησή τους, μέχρι το 2023. Η Airbus επιβεβαιώνει την παρουσία εργαζομένων της στην Καισάρεια, αλλά δεν παίρνει θέση αναφορικά με τις πτήσεις των A400M στη Λιβύη.

Το θέμα έχει δημιουργήσει αντιπαράθεση στη γερμανική πολιτική σκηνή, με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Heiko Maas να προτείνει στις 18 Αυγούστου την επιβολή κυρώσεων σε εταιρείες που εμπλέκονται σε παραβιάσεις διεθνών αποφάσεων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube