REAL TIME |

Weather Icon

Γαλλικά ΜΜΕ: Τα μεταχειρισμένα Rafale της Ελλάδας θα ανήκουν στην πιο προηγμένη έκδοση

Γαλλικά ΜΜΕ: Τα μεταχειρισμένα Rafale της Ελλάδας θα ανήκουν στην πιο προηγμένη έκδοση

Λεπτομέρειες για τα Rafale που πρόκειται να προμηθευτεί η Ελλάδα δημοσιεύουν γαλλικά ΜΜΕ, αναφέροντας ότι και τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη που θα παραλάβει η χώρα μας θα ανήκουν στην πλέον προηγμένη έκδοση του τύπου που φέρει αυξημένες δυνατότητες.

Ειδικότερα,σύμφωνα με πληροφορίες τα μεταχείρισμενα Rafale που θα φτάσουν στη χώρας μας είναι κατασκευής 2012-2018 και ανήκουν στην υποέκδοση F3-O4T κάτι που σημαίνει ότι φέρουν ραντάρ AESA RBE-2 και πυραύλους cruise SCALP-EG, μεταξύ άλλων.

Έτσι σε συνδυασμό με τα 6 νέα της έκδοσης F3R δημιουργείται μια δύναμη από 18 μαχητικά της έκδοσης F3 η οποία θα πλαισιώσει την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με ίδια δημοσιεύματα αρχικά το Παρίσι ήταν υπέρ της πώλησης 8 νέων Rafale στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσει την κατασκευάστρια Dassault, αλλά η Ελλάδα πίεσε αυτά να είναι 6 τελικά, προκειμένου να συμπιέσει το κόστος.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube