REAL TIME |

Weather Icon

Ερντογάν, όπως λέμε Λουκασένκο εις την νιοστήν! Πογκρόμ συλλήψεων εναντίον 82 Κούρδων πολιτικών σήμερα

Ερντογάν, όπως λέμε Λουκασένκο εις την νιοστήν! Πογκρόμ συλλήψεων εναντίον 82 Κούρδων πολιτικών σήμερα

Ο συνδήμαρχος της πόλης Καρς, Αϊχάν Μπιλγκέν, είναι ένας από τους συλληφθέντες σήμερα…

Λίγες ημέρες μετά την σύλληψη ατόμου που ομολογεί ότι έλαβε εντολές από τη ΜΙΤ να δολοφονήσει κουρδικής καταγωγής πολιτικό στην Αυστρία, και ενώ βρίσκονται στη φυλακή οι συμπρόεδροι του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), καθώς και δεκάδες βουλευτές και δήμαρχοι και χιλιάδες στελέχη του κόμματος, σήμερα η αστυνομία στην Τουρκία ξεκίνησε νέο προγκρόμ διώξεων εναντίον στελεχών του HDP.

Ο νέος κύκλος συλλήψεων ξεκίνησε με επιχείρηση των αστυνομικών αρχών σε επτά νομούς, εναντίον 82 στελεχών του HDP, μετά από σχετική απόφαση της Αρχιεισαγγελίας Άγκυρας, η οποία διεξάγει την ανάκριση για τα γεγονότα της 5-8 Οκτωβρίου 2014, τότε που οι Κούρδοι εξεγέρθηκαν εναντίον δηλώσεων του Ερντογάν ότι “από ώρα σε ώρα θα πέσει η πόλη Κομπάνι” και εναντίον της στήριξης που παρείχε η Τουρκία στους τρομοκράτες του ISIS που πολιορκούσε την πόλη.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο συνδήμαρχος της πόλης Καρς, Ayhan Bilgen, και τα στελέχη του HDP, Ali Ürküt, Nazmi Gür, Can Memiş, Sırrı Süreyya Önder και άλλοι.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο πρώην βουλευτής του HDP, Altan Tan, ο οποίος έγραψε το εξής σχόλιο σε ΜΚΔ:  “Τη στιγμή αυτή με συλλαμβάνουν στο σπίτι μου στο Ντιγιαρμπακίρ, για να με μεταφέρουν στην Άγκυρα. Γίνεται έλεγχος στο σπίτι μου”.

Ανάμεσα στα άτομα των οποίων διατάχθηκε η σύλληψη είναι επίσης τα στελέχη του HDP, Alp Altınörs, Emine Ayna, Ayla Akat Aka και άλλοι…

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube