Weather Icon
Ελλάδα , Εξοπλισμοί , Ισραήλ 19 Σεπτεμβρίου 2020

Επιτυχημένη και ασφαλής αξιοποίηση UAV Heron της IAI από πολιτικό αεροδρόμιο

Επιτυχημένη και ασφαλής αξιοποίηση UAV Heron της IAI από πολιτικό αεροδρόμιο

Ένα σημαντικό επίτευγμα που επαυξάνεις τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ισραηλινού αεροχήματος Heron πέτυχαν οι μηχανικοί της εταιρείας ΙΑΙ που κατασκευάζει το συγκεκριμένο σύστημα. Πιο αναλυτικά την ασφαλή προσγείωση του αεροχήματος στο απαιτητικό και άκρως σύνθετο περιβάλλον ενός διεθνούς αεροδρομίου κατάφερε η ΙΑΙ. Το Heron κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ben Gurion μαζί με πολλά άλλα επιβατικά αεροσκάφη.

Το ισραηλινό αερόχημα απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ein Shemer προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Ben Gurion απογειώθηκε και πέταξε πίσω στο αεροδρόμιο από όπου απογειώθηκε αρχικά. Καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσης και των προσγειώσεων και απογειώσεων το αερόχημα βρισκόταν υπό τον έλεγχο των μηχανικών της ΙΑΙ στο αεροδρόμιο Ein Shemer.

Πρόκειται για την πρώτη επιτυχημένη απόπειρα πραγματοποίησης μιας τόσο σύνθετης και απαιτητικής αποστολής στην οποία δοκιμάστηκε η τεχνολογική επάρκεια του συστήματος σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις που οι Ισραηλινοί μηχανικοί ενσωμάτωσαν στο αερόχημα.

Το νέο σύστημα διαχείρισης του Heron που ανέπτυξε η ΙΑΙ ονομάζεται Long Runner και επιτρέπει στο αερόχημα να πραγματοποιεί αυτόνομες απογειώσεις και προσγειώσεις σε πτήσης μεγάλων αποστάσεων έως και 1500 χλμ αξιοποιώντας το σύστημα δορυφορικής ζεύξης που το Heron διαθέτει σε συνδυασμό με την εκπληκτική ικανότητα του αεροχήματος να απογειώνεται και να προσγειώνεται με ακρίβεια.

Το Ισραηλινό αερόχημα έχει χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα για πολλά χρόνια από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ και της Γερμανίας και έχει σχεδιαστεί για την πραγματοποίηση στρατηγικών και τακτικών αποστολών υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες μεταφέροντας φορτίο πολλαπλών αισθητήρων συνολικού βάρους 290 κιλών, μεταδίδοντας τις πληροφορίες με ασφάλεια στις φίλιες δυνάμεις σε αληθινό χρόνο.

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς το μέλλον της παγκόσμιας αεροπλοΐας θα απαιτεί την χρήση των αεροχημάτων ακόμη και από πολιτικά αεροδρόμια και με την επιτυχημένη δοκιμή του Heron οι μηχανικοί της ΙΑΙ κατάφεραν να αποδείξουν ότι αυτό μπορεί να γίνει με ασφάλεια.

www.defence-point.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube