Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Εξοπλισμοί 12 Σεπτεμβρίου 2020

Επιστρέφουν στους αιθέρες τα Mirage – Τρεις εταιρείες θα παραδώσουν προσφορές για την αναβάθμισή τους

Επιστρέφουν στους αιθέρες τα Mirage – Τρεις εταιρείες θα παραδώσουν προσφορές για την αναβάθμισή τους

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για την υποστήριξη των ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών Mirage, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Η σύμβαση αφορά το σύνολο του στόλου, δηλαδή 18 Mirage 2000 και 24 Mirage 2000-5.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συγκεκριμένη απόφαση εκκρεμούσε από τον Μάρτιο, είχαν δεσμευθεί τα κονδύλια.

Οι τρεις εταιρείες, η Dassault, η Thales και η Safran θα παραδώσουν τις προσφορές τους στη γενική διεύθυνση εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας και μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η ροή ανταλλακτικών. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι επισκευές και οι συντηρήσεις θα γίνουν μέσα στις μονάδες που σημαίνει ότι πάρα πολύ σύντομα τα αεροσκάφη αυτά θα πετούν και πάλι στους αιθέρες.

Τα Mirage βρίσκονται στα υπόστεγα της 114 Πτέρυγας Μάχης αναμένοντας τα εξαρτήματα εκείνα τα οποία θα τα στείλουν στο διάδρομο τροχοδρόμησης και στον ουρανό του Αιγαίου εκτινάσσοντας τις διαθεσιμότητες τους και δίνοντας επιπλέον πλεονεκτήματα στην Πολεμική Αεροπορία, έναντι της τουρκικής προκλητικότητας.

Γραφειοκρατικοί και όχι οικονομικοί λόγοι αλλά και όλα όσα ακολούθησαν το ξέσπασμα της πανδημίας αποτέλεσαν τροχοπέδη για τα δύο προγράμματα με τους επιτελείς και τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων να κάνουν πλέον αγώνα δρόμου ώστε το συντομότερο οι τορπίλες βαρέως τύπου να βρίσκονται στο οπλοστάσιο του Πολεμικού Ναυτικού και τα «Δελταπτέρυγα» να απογειώνονται κατά κύματα από τη «φωλιά» τους στην Τανάγρα.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube