Weather Icon
Συρία , Τουρκία , Τουρκία 18 Σεπτεμβρίου 2020

Επίσημο: Επιχειρησιακή χρήση του Iskander-Μ έναντι τουρκικού κέντρου εκπαιδεύσεως ισλαμιστών στην Συρία

Επίσημο: Επιχειρησιακή χρήση του Iskander-Μ έναντι τουρκικού κέντρου εκπαιδεύσεως ισλαμιστών στην Συρία

Χωριανόπουλος Άγγελος

Σε μία από τις μεγαλύτερες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις κατά την διάρκεια του Συριακού εμφυλίου προέβη η Μόσχα βομβαρδίζοντας τουρκικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις εκπαίδευσης ισλαμιστών PMCs. Για πρώτη φορά στην ιστορία χρησιμοποιήθηκε ο ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς Iskander-Μ. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρωσία ενισχύει την πολιτική της στην Συρία, έχοντας στείλει πληθώρα πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων ανάμεσα στην θαλάσσια έκταση Κύπρου-Συρίας. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των υποβρυχίων που επιχειρούν στην περιοχή. 

Σύμφωνα με το Voenkora Russian Vesna Telegram στην επιχείρηση συμμετείχαν και μαχητικά Su-24 και Su-34 βομβαρδίζοντας το κέντρο εκπαίδευσης της ομάδας Hayat Tahrir al-Sham. Στο κέντρο την τρέχουσα στιγμή εκπαιδεύοντο πάνω από 300 άτομα.  Όπως γνωρίζουμε οι εκπαιδεύσεις διεξάγονται μέσω της ΜΙΤ (Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών) και αφορούν επιχειρήσεις αστικού αγώνα, αντάρτικο πόλεων και επιβίωση σε ορεινό περιβάλλον μάχης. Η επίθεση αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν διεξαχθεί από την μέρα αποκλιμάκωσης της κρίσης και ύστερα.

Ο Υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu δήλωσε πως είναι η πρώτη επιχειρησιακή χρήση του Iskander-M, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Πιθανότατα εκτοξεύθηκε από την Ρωσική βάση Khmeimim στην Συρία. Τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία έχει επιτεθεί στην περιοχές Maaret Misrin, Ash-Sheikh Bayr, Arab Said, Al-Gharb και Zawiya. Οι περιοχές βρίσκονται πέριξ του Idlib και φιλοξενούν πληθώρα τουρκικών ραντάρ που μεταδίδουν δεδομένα σε ΤΒ-2 Bayraktar για πιθανούς βομβαρδισμούς έναντι Κούρδων. 

Με πληροφορίες από: vz.ru, bulgarianmilitary

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube