REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Ελλάδα , ΗΠΑ 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ελληνικά F-16 συνόδεψαν και πάλι βομβαρδιστικά B-52 (εικόνες & βίντεο)

Ελληνικά F-16 συνόδεψαν και πάλι βομβαρδιστικά B-52 (εικόνες & βίντεο)

Τέσσερα ελληνικά F-16 για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός συνόδεψαν την Τετάρτη αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52.

«Η πρόσκληση και συμμετοχή της Ελλάδας στην Επιχείρηση «ΗΟΟΚ» καταδεικνύει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας–ΗΠΑ, η οποία αναβαθμίζεται συνεχώς με την υλοποίηση συνεκπαιδεύσεων και κοινών αποστολών, μεταξύ άλλων και με εναέρια μέσα ειδικού ρόλου των ΗΠΑ», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από το ΓΕΕΘΑ. 

«Επιπλέον, η συνεχής παρουσία μονάδων και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο αποδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες των «ελληνικών φτερών» σε πολλαπλές αποστολές στη γενικότερη περιοχή ενδιαφέροντός μας.

» Η αποστολή της συνοδείας των αμερικανικών από τα ελληνικά μαχητικά πραγματοποιήθηκε ως εξής. Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 και κατόπιν πρότασης/αιτήματος της USEUCOM (USEuropean Command), δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά τύπου Β–52 κατά την πτήση τους στο πλαίσιο της Επιχείρησης “HOOK” συνοδεύτηκαν από τέσσερα ζεύγη αεροσκαφών (Α/Φ) F–16 ισάριθμων Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας.

» Σημειώνεται ότι και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ “ALLIED SKY”, ελληνικά μαχητικά F-16 είχαν συνοδέψει αμερικανικά Βομβαρδιστικά Β–52.

» Στη νέα επιχείρηση, κατά το δρομολόγιο τους από την Αγγλία, τα Β–52 συνοδεύτηκαν διαδοχικά από αεροσκάφη της Γαλλίας (KC–135), της Ελβετίας (F–18), της Ιταλίας (F–35), της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας (Eurofighter). 

» Τα ελληνικά μαχητικά ανέλαβαν συνοδευτικό ρόλο των Β-52 εντός των FIR Αθηνών και Λευκωσίας με διαδρομή άνωθεν Ηπείρου, Μακεδονίας, Βορείων Σποράδων, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και δυτικά Κύπρου. Από εκεί τη συνοδεία ανέλαβαν μαχητικά της Μεγάλης Βρετανίας και κατά την επιστροφή τους στο ίδιο περίπου σημείο τα αμερικανικά βομβαρδιστικά παρελήφθησαν εκ νέου από τα ελληνικά αεροσκάφη κινούμενα άνωθεν Δωδεκανήσου, βόρεια Κρήτης, Πελοποννήσου και Επτανήσων, οπότε και εξήλθαν του FIR Αθηνών».

Πηγή: philenews / in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube