Weather Icon

Εκνευρισμός στην Άγκυρα και νέες απειλές από τον Υπ. Ενέργειας: Όσοι το παίζουν ηγέτες στην Ανατ. Μεσόγειο χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα θα το πληρώσουν

Εκνευρισμός στην Άγκυρα και νέες απειλές από τον Υπ. Ενέργειας: Όσοι το παίζουν ηγέτες στην Ανατ. Μεσόγειο χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα θα το πληρώσουν

Ένα ακόμα κομμάτι ήρθε να προστεθεί το παζλ της τουρκικής προκλητικότητας με τη σκυτάλη των… πολεμικών δηλώσεων να παίρνει σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ.

Ο Τούρκος αξιωματούχος έβαλε στο «στόχαστρο» τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τις δηλώσεις του από τη συνάντηση MED7 στην Κορσική.

Συγκεκριμένα, ο Ντονμέζ απείλησε όσους «το παίζουν ηγέτες στην Αν. Μεσόγειο και δεν έχουν στην ουσία κανένα δικαίωμα» ότι θα πληρώσουν το τίμημα για την προκλητική συμπεριφορά τους.

Παράλληλα, προχώρησε σε προβοκατόρικες δηλώσεις σε σχέση με τις δήθεν έρευνες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας «ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα για τις έρευνες τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στην Μαύρη Θάλασσα».

Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της τουρκικής navtex
Σήμερα αναμένεται η έκδοση νέας παράνομης Navtex, αφού η Άγκυρα έχει διαμηνύσει με σαφήνεια ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Navtex που λήγει σήμερα, έφτανε στα 30 μίλια από το Καστελόριζο. Το πιο πιθανό σενάριο είναι η νέα Navtex να φτάσει στα 6 μίλια από το ελληνικό ακριτικό νησί, δηλαδή στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ που είναι σε ανοιχτή γραμμή με το περιβάλλον Ερντογάν, έχει ήδη γράψει ότι με τη νέα Navtex το Oruc Reis θα φτάσει σε 6 μίλια από το Καστελόριζο.

Ταυτόχρονα, οι συνεχείς δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για το Καστελόριζο και η συνεχής παρουσία τουρκικών τηλεοπτικών συνεργείων στην απέναντι ακτή σε ένα σκηνικό το οποίο (τηρουμένων των αναλογιών) θυμίζει Ίμια, δείχνει ότι οδεύουμε σε κλιμάκωση της έντασης.

Ακάρ: Η Ελλάδα να μη γίνει μεζές για τα συμφέροντα των άλλων
Έκδηλος είναι ο εκνευρισμός που επικρατεί στην Άγκυρα στην επαύριο της συνόδου των χωρών του Νότου που έστειλε ηχηρό και σκληρό μήνυμα στην Τουρκία αναφορικά με τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μετά την προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της γείτονος, και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε ακραία επιθετικές δηλώσεις: «Για να πέσει η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αρκεί να σωπάσουν κάποιοι. Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, απλά να σωπάσουν. Όσοι μετέχουν σε συνωμοσίες εναντίον της Τουρκίας όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, θα πάθουν την ίδια ζημιά που έπαθαν στο παρελθόν. Η Ελλάδα να μη γίνει μεζές για τα συμφέροντα των άλλων».

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube