REAL TIME |

Weather Icon
Σαουδική Αραβία , Τουρκία 27 Σεπτεμβρίου 2020

Εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα… Η Σαουδική Αραβία χτυπά την Άγκυρα

Εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα… Η Σαουδική Αραβία χτυπά την Άγκυρα

Μετά από την διατάραξη των πολιτικών σχέσεων Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας επισημοποίησε το εμπάργκο που εφαρμόζει. Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως από το τέλος αυτού του μήνα δεν θα παραλαμβάνει προϊόντα Μade in Τurkey. Η Σαουδική Αραβία είναι η 15η χώρα σε εξαγωγές για την Τουρκία. Η Τουρκία εξάγει σε αυτήν προϊόντα αξίας 3,3 δισ. δολάρια και εισάγει 3 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την είδηση από την Τζουμχουριέτ, τα νερά ανάμεσα στις δύο χώρες ταραχθεί, λόγω της πολιτικής της Τουρκίας στον Κόλπο, των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία και ακολούθως με την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζεμάλ Κασόγκι. Η ένταση στην πολιτική ενόχλησε και την οικονομία και στην πραγματικότητα επί δύο χρόνια εφαρμοζόταν ένα σιωπηλό εμπάργκο. Για παράδειγμα η Σαουδική Αραβία αύξησε τον ΦΠΑ στα τουρκικά προϊόντα από 5 σε 15%, ενώ τούρκικης προέλευσης προϊόντα, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά άρχισαν να αντιμετωπίζονται με αρνητικό τρόπο στα τελωνεία, με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών προβλημάτων.

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube