REAL TIME |

Weather Icon
Αίγυπτος , Ελλάδα , Εξοπλισμοί 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΑΣ: Προμήθεια πυρομαχικών αρμάτων μάχης των 105 χιλιοστών από την Αίγυπτο

ΕΑΣ: Προμήθεια πυρομαχικών αρμάτων μάχης των 105 χιλιοστών από την Αίγυπτο

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (ΕΑΣ) ανακοινώνουν την επίτευξη συμφωνίας με το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου, μετά από διεθνή διαγωνισμό, για την προμήθεια πυρομαχικών 105mm, αρχικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

Η συνεργασία των ΕΑΣ με το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου έχει εξέχουσα σημασία αναλογιζόμενοι τόσο την επιχειρηματική επιτυχία της ελληνικής βιομηχανίας ανάμεσα σε ισχυρούς διεθνείς ανταγωνιστές όσο και την βαρύτητα που έχει η περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεων με την Αίγυπτο αλλά και με άλλες χώρες τις Μεσογείου.

Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, «η επιτυχία των ΕΑΣ αναδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το δυναμικό και τις προοπτικές που κρύβει η ελληνική αμυντική βιομηχανία αναφορικά τόσο με τη συμβολή της στην εθνική οικονομία όσο και με τις ευρύτερες γεωπολιτικές προκλήσεις».

Την ίδια στιγμή τα ΕΑΣ ενεργοποιούν συμβάσεις που δεν είχαν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια, όπως αυτή με το Υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας προϋπολογισμού 2,07 εκατ. ευρώ για την προμήθεια πυρομαχικών 12,7 x 99mm.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ένας κύκλος στρατηγικών επαφών με ξένες πρεσβείες και επιμελητήρια, ώστε να αναδειχθεί το δυναμικό που κρύβει η 145 ετών ελληνική βιομηχανία, με στόχο νέες στρατηγικές συνεργασίες που θα απελευθερώσουν και εμπλουτίσουν το ταλέντο και την εμπειρία των εργαζομένων των ΕΑΣ ενισχύοντας έτσι την διεκδίκηση νέων συμβολαίων.

Η εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε. (ΕΑΣ) είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που για περισσότερα από 145 χρόνια σχεδιάζει, κατασκευάζει και εμπορεύεται οπλικά και πυραυλικά συστήματα και πυρομαχικά, τύπου ΝΑΤΟ. Η ΕΑΣ είναι κρατική εταιρεία και ιδρύθηκε το 2014 μετά τη συγχώνευση της ΠΥΡΚΑΛ και της ΕΒΟ.

www.defencereview.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube