Weather Icon

Δημ. Καραιτίδης: «Άσκηση σχοινοβασίας οι διερευνητικές με την Τουρκία»

Δημ. Καραιτίδης: «Άσκηση σχοινοβασίας οι διερευνητικές με την Τουρκία»

Για ένα εξαιρετικά θολό και σκοτεινό τοπίο, υπό το κράτος εξελίξεων με την αναβολή της Συνόδου κορυφής της Ε.Ε. και την παράλληλη ανακοίνωση της έναρξης διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας- Τουρκίας , την ώρα που η Κυπριακή Δημοκρατία με τα όσα υφίσταται στην ΑΟΖ της , την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, μένει απελπιστικά μόνη της από όλους τους εταίρους στην Ε.Ε., έκανε λόγο ο πρέσβης ε.τ. και εκ των κορυφαίων ελλήνων διπλωματών, Δημήτρης Καραιτίδης , μιλώντας στον 98.4 .

Παράλληλα χαρακτήρισε άσκηση «σχοινοβασίας» την έναρξη διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία, όπου όπως είπε χρειάζονται λεπτοί και απόλυτα προσεκτικοί χειρισμοί ακόμη και στη λεπτομέρεια, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό σφάλμα που θα οδηγούσε σε διολίσθηση από την εθνική θέση ότι συζητάμε μόνο για το πλαίσιο της μίας και μόνης διαφοράς μας υφαλοκρηπίδας/αοζ . Κατά τον κ. Καραιτίδη, δεν μπορεί στην Ελλάδα να πρυτανεύσει η λογική ότι η Κύπρος είναι «άλλο θέμα», την ώρα που ο Ερντογάν την επισείει ως απειλή και για την Ελλάδα, ενώ όπως εκτίμησε η τακτική της Τουρκίας στις διερευνητικές δεν θα ξεκινήσει με όλα τα θέματα που θέτει στο τραπέζι, αλλά θα τα εμφανίσει σταδιακά για να δυναμιτίσει τις διερευνητικές επιχειρώντας να ρίξει τις ευθύνες στην Αθήνα και να επανέλθει στην επιλογή των προκλήσεων , έχοντας αποφύγει παράλληλα και την όποια σκέψη περί κυρώσεων από την Ε.Ε.

Ο έμπειρος διπλωμάτης αναφέρθηκε και στην υποκριτική στάση των εταίρων μας στην Ε.Ε. που κόπτονται για κυρώσεις στη Λευκορωσία για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σιωπούν για τα αίσχη της Άγκυρας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube