REAL TIME |

Weather Icon

Δείπνο Μητσοτάκη-Ράμα με θέα την Ακρόπολη – Τι συζήτησαν (βίντεο)

Δείπνο Μητσοτάκη-Ράμα με θέα την Ακρόπολη – Τι συζήτησαν (βίντεο)
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Στην Αθήνα για το συνέδριο του Economist βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, με θέα την Ακρόπολη.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Έντι Ράμα συζήτησαν για την πορεία τον διμερών σχέσεων, καθώς και για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, «την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει διαχρονικά, πάντα με σεβασμό στην αιρεσιμότητα που έχει θέσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο». Επίσης, οι δύο πρωθυπουργοί τόνισαν την καλή συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.


(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ιδιαίτερη αναφορά, όπως ήταν φυσικό, έγινε και στην εθνική ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, με τις πηγές από το Μαξίμου να αναφέρουν ότι «θα πρέπει να αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών». Σε ό,τι αφορά τους Αλβανούς πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απολύτως ομαλή ενσωμάτωσή τους.

Τέλος, έμφαση κατά τη διάρκεια του δείπνου Μητσοτάκη-Ράμα δόθηκε και στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube