REAL TIME |

Weather Icon
Κύπρος , Τουρκία 6 Σεπτεμβρίου 2020

Aυτά είναι τα σχέδια της Τουρκίας για τα Κατεχόμενα – Βάσεις, αντι-πυραυλικά συστήματα και στρατός

Aυτά είναι τα σχέδια της Τουρκίας για τα Κατεχόμενα – Βάσεις, αντι-πυραυλικά συστήματα και στρατός

Με έξι στρατηγικά βήματα ετοιμάζεται να απαντήσει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο απέναντι στις αντίπαλες χώρες, ισχυρίζεται η εφημερίδα «Τουρκιγέ».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ Μαρία Ζαχαράκη, «η Άγκυρα θα απαντήσει στη Δύση και τη συμμορία του φυσικού αερίου με 6 στρατηγικά βήματα, που θα λάβει στην καυτή ζώνη αλλάζοντας τις ισορροπίες», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Στα σχέδια της Άγκυρας, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο είναι:

Να κατασκευαστούν θαλάσσιες και αεροπορικές βάσεις τόσο στα Κατεχόμενα όσο και στη Λιβύη
Στρατός, μονάδες τεθωρακισμένων και αντι-πυραυλικά συστήματα να σταλούν στα Κατεχόμενα
Να ανοίξει τα Βαρώσια στα Κατεχόμενα
Η βάση UAV στο Γκετσίτκαλε (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) να μετατραπεί σε ισχυρή αεροπορική βάση
Να επανεξετάσει τη χρήση της βάσης Ιντζιρλίκ
Στην ανατολική Μεσόγειο η έκδοση NAVTEX για νέες περιοχές να συνεχιστούν.
Ενεργοποίηση των S-400
Το άλλο χαρτί που σκέφτεται επίσης η Άγκυρα να χρησιμοποιήσει είναι η θέση σε λειτουργία του αντι-πυραυλικού συστήματος S-400, το οποίο μπορεί να καλύψει την Ανατ. Μεσόγειο και να «δημιουργήσει» μία de facto ζώνη απαγόρευσης πτήσεων αεροσκαφών άλλων κρατών.

«Η πρωτοβουλία για τους S-400 ανήκει πλέον αποκλειστικά στην Τουρκία. Έχει τη δυνατότητα να τους ενεργοποιήσει μέσα σε μία ώρα», ανέφερε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρωσικών Σπουδών στην Άγκυρα, Σαλίχ Γιλμάζ, σε tweet του, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία έχει ολοκληρώσει τη δοκιμή των συστημάτων ραντάρ κι έχει ενεργοποιήσει το λογισμικό για την αναγνώριση εχθρικών αεροσκαφών.

Οι S-400 «ατού» για την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο
Η κίνηση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αντι-πυραυλικό σύστημα S-400 αποδεικνύεται «ατού» τώρα στην ανατ. Μεσόγειο, σχολιάζουν διάφοροι Τούρκοι εμπειρογνώμονες στα ΜΜΕ της χώρας.

«Αυτές οι απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα η Τουρκία δείχνουν το πόσο σωστός ήταν ο χρόνος και πόσο σωστή η απόφαση να αγοράσει τους S-400. Αν και ακόμη δεν έχουν ενεργοποιηθεί, ωστόσο μία εγκατάσταση και λειτουργία τους σύντομα, θα κάνει την ανατ. Μεσόγειο ζώνη απαγόρευσης πτήσεων», επισημαίνεται, καθώς τα ξένα αεροσκάφη θα φοβούνται να πετάξουν για να μην εντοπιστούν και αναχαιτιστούν από το αντι-αεροπορικό σύστημα της Τουρκίας.

Προκαλούν οι Τούρκοι με άσκηση στα Κατεχόμενα
Την άσκηση είχε προαναγγείλει η Τουρκία και το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σήμερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Οκτάι, με μήνυμα του είπε ότι ξεκίνησε η άσκηση-καταιγίδα της Μεσογείου στα Κατεχόμενα με το ναυτικό και τον στρατό στην περιοχή αυτή και θα συνεχιστεί μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα μήνυμα της Τουρκίας και προς τις ΗΠΑ που αποφάσισαν να αρθεί το εμπάργκο που είχε επιβληθεί το 1947 εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και προς την Γαλλία που είχε προσγειώσει τα γαλλικά μαχητικά στην αεροπορική βάση της Παμφού.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube