REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Ελλάδα , Τουρκία 7 Σεπτεμβρίου 2020

Αστεία τουρκική προπαγάνδα: Γιώργο μην πολεμήσεις για τους Γάλλους

Αστεία τουρκική προπαγάνδα: Γιώργο μην πολεμήσεις για τους Γάλλους

Σχόλιο: Η dailysabbah αποτελεί γνωστό φερέφωνο των ερντογανικών θέσεων σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο. Η διασπορά ψευδών ειδήσεων τόσο για την ”ανίκητη” Γερμανία όσο και για την ανίκανη περιφερειακή δύναμη Γαλλία εκτίθεται μέσω των εξελίξεων των τελευταίων εβδομάδων. Η Γερμανία λόγω της πίεσης των Ευρωπαϊκών κρατών έχει αναγκαστεί να υποστηρίξει ελληνικές θέσεις (λεκτικά) και η αδυναμία της να παίξει έναν ενεργό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο είναι εμφανής. Η ισχύς της Γαλλίας φαίνεται τόσο στον στρατιωτικό όσο και στον διπλωματικό τομέα, καθώς λόγω της παρουσίας της είχαμε κοινές αεροναυτικές ασκήσεις μεταξύ Γαλλίας-ΗΑΕ-Κύπρου και Ελλάδας. Το αντιτουρκικό συνεχίζει να ενισχύεται.

Toυ HAKKI ÖCAL

Oτιδήποτε και αν πίστευαν οι Rothschilds κάνοντας τον Emmanuel Macron  πρόεδρο της Γαλλίας, η σπατάλη ”ελληνικών αγοριών” και η αλλαγή πολιτικής γεωγραφίας δεν ήταν πιθανώς οι κύριοι στόχοι τους. Πολλοί Γάλλοι ιμπεριαλιστές έχουν παρατηρήσει το κενό στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σχεδόν δύο χρόνια, ειδικά μετά το Brexit, τις μάχες στον γερμανικό συνασπισμό και την κυβερνητική ανυπαρξία στην Ιταλία, αλλά κανείς δεν θα φανταζόταν ότι ο Macron θα χρησιμοποιούσε τους Έλληνες για να επιτύχει την ηγεσία της ΕΕ και να καταστρέψει το ΝΑΤΟ.

Ένας 42χρονος, ενεργητικός και ευέξαπος πρόεδρος είναι πρότυπο για όσους ονειρεύονται το παλιό αυτοκρατορικό παρελθόν, αλλά η πραγματικότητα του 21ου αιώνα είναι πολύ σκληρή για να τους επιτρέψει να συνεχίσουν να ονειρεύονται τις παλιές μέρες. Όταν σκέφτομαι την κατάσταση, ένα ιστορικό ανέκδοτο από το οθωμανικό παλάτι έρχεται στο μυαλό:

Το βασιλικό ναυτικό επιστρέφει ηττημένο από μια εκστρατεία, και ο σουλτάνος ρωτά τους ναυάρχους σχετικά με το γιατί οδηγήθηκαν σε ήττα. Ο φτωχός άνθρωπος, γνωρίζοντας ότι μια μικρή δυσάρεστη λέξη θα μπορούσε να του κοστίσει το κεφάλι του, ξεκινά λέγοντας πως είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που οδήγησαν σε ήττα.

“Μετρήστε τους”, φώναξε ο σουλτάνος.

“Ένας”, είπε ο ναύαρχος, “η σκόνη τελείωσε. Δύο… “

Ο σουλτάνος διέκοψε: «Είναι εντάξει. Δεν χρειάζεστε άλλο λόγο για την απώλεια όταν ξεμείνετε από σκόνη.”

Έτσι, υπάρχουν πολλοί λόγοι αδυναμίας της γαλλικής ηγεσίας στην Ευρώπη:

Πρώτον, η Γαλλία δεν έχει τα κεφάλαια που χρειάζεται για να μπει σε μία ισχυρή θέση. Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ έχει τόνους χρημάτων χάρη στη φθηνή πολιτική για το ευρώ που ανάγκασε την ΕΕ να ακολουθήσει την τελευταία δεκαετία· Έτσι, μπορεί να πληρώσει τα λύτρα για οποιαδήποτε χώρα θελήσει. Αγόρασε σχεδόν κάθε λιμάνι, σταθμό, εταιρεία logistics, αεροδρόμιο, κλπ. Αυτά που δεν αγόρασε η Μέρκελ αγοράζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως και ο Οθωμανός σουλτάνος, δεν χρειαζόμαστε άλλους λόγους για να πούμε ότι η Γαλλία δεν είναι ικανή για ηγεσία της ΕΕ. Αλλά οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ενοχληθεί από την υπερβολική προσέγγιση του Μακρόν, το βέτο του σχετικά με τις αιτήσεις ένταξης ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, την πίεσή του για έναν ευρωπαϊκό στρατό αντί του ΝΑΤΟ, την απόλυσή του από πολλούς επιτρόπους της ΕΕ και την επιλογή γαλλικών και γαλλόφωνων γραφειοκρατών για θέσεις της ΕΕ. Ο Σαρλ Μισέλ, Βέλγος πολιτικός, ο οποίος λέει ξεδιάντροπα ότι πρέπει να δοθούν στην Τουρκία “ανταμοιβές και τιμωρίες” λόγω της πολιτικής της στο Αιγαίο, υπηρετεί τώρα τον Μακρόν ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ευρωπαίοι αναλυτές τον κατηγορούν ότι υπερβάλλει και δεν συνομιλεί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.

Μπορούμε να μετρήσουμε πολλές άλλες ενέργειες του Μακρόν που έχουν εξοργίσει όχι μόνο τους Ευρωπαίους αλλά και τις ΗΠΑ. Πέρυσι, ο Μακρόν άφησε τη Ρωσία πίσω στο Συμβούλιο της Ευρώπης και είπε ότι η Ρωσία πρέπει να προσκληθεί ξανά στους G-7.
Ακόμη και αν αποδυναμωθεί εσωτερικά, η Μέρκελ εξακολουθεί να είναι ισχυρή εξωτερικά και δεν θέλει το αγόρι των Ρόθτσιλντ να κλέψει την ηγεσία της ΕΕ. Ο Μακρόν βλέπει ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να σαμποτάρει τη Μέρκελ διεθνώς. Ο ελληνικός τοιχοδιοκτισμός φαίνεται να είναι το σωστό εργαλείο για να το κάνει, επειδή η Μέρκελ θέλει απλώς να καταστείλει τις ελληνικές φιλοδοξίες.

Τον περασμένο μήνα, η Μέρκελ συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρεθούν και να μιλήσουν. Ωστόσο, ο Μακρόν κάλεσε τον Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φαττάχ ελ Σίσι την επόμενη ημέρα, όπου και οι δύο χώρες υπέγραψαν μια ναυτική συμφωνία για να ενώσουν τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες τους – αν και δεν έχουν γειτονικά θαλάσσια σύνορα. Η Μέρκελ έχει εξαπατηθεί στον διεθνή της ρόλο.

Η Ελλάδα, η οποία εκβιάστηκε από γαλλικές προκλήσεις, προσπάθησε να παρέμβει στο πλοίο εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου της Τουρκίας – μια προσπάθεια που αποφεύχθηκε από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη. Αυτή η στενή έκκληση για αψιμαχία ώθησε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να καλέσει και τις δύο πλευρές να δημιουργήσουν μηχανισμούς για την πρόληψη των συγκρούσεων στην περιοχή. Η Τουρκία προσπαθούσε εύκολα να φτάσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και έτσι αποδέχτηκε το κάλεσμα του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα το δέχτηκε την  πρώτη φορά και ανακοίνωσε αργότερα ότι δεν πρόκειται να συζητήσει τίποτα με την Τουρκία.

Παραδόξως, την ίδια μέρα η Γαλλία ανακοίνωσε ότι έστειλε το αεροπλανοφόρο της στην Ανατολική Μεσόγειο. Μαντέψτε τι, ο Μητσοτάκης ήταν στο τηλέφωνο με τον Macron αμέσως μετά τη δήλωση του Stoltenberg. Ο Macron πρέπει να σκέφτεται ότι αυτό θα δείξει στους Ευρωπαίους και την Τουρκία που είναι το αφεντικό στην Ευρώπη – όχι η Μέρκελ, ούτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σίγουρα όχι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, αλλά αυτός.

Ο Macron δεν μπορεί να ”περπατήσει με αυτά τα παπούτσια” γιατί, όπως γνωρίζει ολόκληρος ο κόσμος, δεν έχει την οικονομική υποστήριξη για να διαχειριστεί την απειλή του πολέμου διατηρώντας απλώς ένα αεροπλανοφόρο στην περιοχή. Αλλά η Ελλάδα μπορεί. Δεν είναι ότι τα θησαυροφυλάκια της Αθήνας γεμίζουν με χρήματα, αλλά έχουν έναν πολιτικό στο τιμόνι των ελληνικών πλοίων των οποίων ο μεγάλος θείος είχε στείλει τον ελληνικό στρατό  να εισβάλει στην Ανατολία πριν από 101 χρόνια.

Ο τότε πρωθυπουργός Ελευθέριος Κυριάκος Βενιζέλος έστειλε 100.000 Έλληνες στρατιώτες σε πρόωρο θάνατο. Ο Μητσοτάκης πήρε το όνομά του από τον Βενιζέλο, αλλά δυστυχώς, οι ομοιότητές τους δεν φαίνεται να τελειώνουν εκεί. Ο Κυριάκος φαίνεται πρόθυμος να ακολουθήσει την ίδια απερίσκεπτη διαδρομή και να διακινδυνεύσει την ελληνική νεολαία, όπως το ομώνυμο του.

Αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει. Οι νέοι Έλληνες γνωρίζουν τώρα ότι η Τουρκία είναι πολύ πρόθυμη να καθίσει και να συζητήσει πώς να μοιραστεί το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη Μεσόγειο. Δεν χρειάζεται να αγωνιστούμε για έναν Γάλλο ηγέτη που θέλει να πεθάνουν για τις φιλοδοξίες του στην ευρωπαϊκή ηγεσία. Ο πρώην Κυριάκος είχε ενεργήσει για την πρόκληση των Βρετανών? Ο τελευταίος φαίνεται πρόθυμος να τους θυσιάσει για τους Γάλλους.

Αλλά ελπίζω ο Γιώργος να ξέρει καλύτερα.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: dailysabbah

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube