Weather Icon

Απύθμενο θράσος! Η Τουρκία ζητά άνευ όρων διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και απόσυρση των ελληνικών πλοίων

Απύθμενο θράσος! Η Τουρκία ζητά άνευ όρων διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και απόσυρση των ελληνικών πλοίων
Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι (φωτ.: CNN Türk)

Ως «προϊόν προκατάληψης» χαρακτήρισε η Τουρκία τη διακήρυξη που υπέγραψαν χθες στην Κορσική οι επτά Ευρωπαίοι ηγέτες που συμμετείχαν στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη (MED7) με οικοδεσπότη τον Εμανουέλ Μακρόν.

Οι «7» προειδοποίησαν την Άγκυρα για επιβολή κυρώσεων, ενόψει και τις ειδικής Συνόδου Κορυφής στις 24-25 Σεπτεμβρίου.

«Τα στοιχεία που περιέχονται στην τελική διακήρυξη σε σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο και το ζήτημα της Κύπρου είναι προϊόντα προκατάληψης, δεν συνδέονται με την πραγματικότητα και στερούνται νομικής βάσης», υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Ακόμα, δήλωσε ότι η χώρα του εξακολουθεί να είναι ανοιχτή για διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, αλλά χωρίς προϋποθέσεις. Στόχος, όπως ανέφερε, να είναι να υπάρξει διάλογος και συνεργασία στην περιοχή, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αποσυρθούν τα ελληνικά πλοία γύρω από το Oruç Reis ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση.

http://www.pontos-news.gr/article/214113/i-toyrkia-zita-aney-oron-diapragmateyseis-me-tin-ellada-kai-aposyrsi-ton-ellinikon

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube