Weather Icon

Ανοιχτές απειλές Ερντογάν: Αν δεν καταλάβουν τη γλώσσα της πολιτικής, θα το βιώσουν στο πεδίο της μάχης

Ανοιχτές απειλές Ερντογάν: Αν δεν καταλάβουν τη γλώσσα της πολιτικής, θα το βιώσουν στο πεδίο της μάχης

Ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια εγκαινίων νοσοκομείου είπε χαρακτηριστικά: «Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να σκίσει τους παράνομους χάρτες που της επιβάλλονται».

«Είτε θα το καταλάβουν με τη γλώσσα της πολιτικής και της διπλωματίας, είτε θα το καταλάβουν με βάση τις οδυνηρές τους εμπειρίες στο πεδίο της μάχης» είπε χωρίς ωστόσο να κατονομάζει την Ελλάδα.

Μιλώντας για τις εσωτερικές και τις εξωτερικές απειλές που έχει αντιμετωπίσει η χώρα του, ο Ερντογάν ανέφερε: «Πίσω από τις απίστευτες συμμαχίες ενάντια στη χώρα μας και τις συμπεριφορές που δεν αλλάζουν τα δικαιώματα και τον νόμο, βρίσκεται ο φόβος». «Η Τουρκία και ο τουρκικός λαός είναι έτοιμη για κάθε πιθανότητα, για κάθε αποτέλεσμα», κατέληξε.

«Η Τουρκία και ο τουρκικός λαός είναι έτοιμη για κάθε πιθανότητα, για κάθε αποτέλεσμα», είπε.

«Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα όπως πριν 100 χρόνια»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Ερντογάν είχε προχωρήσει σε νέα εμπρηστική δήλωση  σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet. «Πριν από έναν αιώνα είτε τους θάψαμε στο χώμα είτε τους ρίξαμε στη θάλασσα. Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα», επισήμανε χαρακτηριστικά. 

Συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε σε ομιλία του προς τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας:

«Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός είτε τους έθαψε στο χώμα, είτε τους έριξε στη θάλασσα. Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν από αυτή την πίεση, εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα.»

Δένδιας σε Στόλτενμπεργκ: Διάλογος μόνο αν αποσυρθούν τα τουρκικά πλοία

Το πρωί του Σαββάτου τηλεφωνική συνομιλία με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν σύμφωνα με διπλωματικές πηγές οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας, με την απόσυρση των πλοίων ως προϋπόθεση για έναρξη διαλόγου. 

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Η Ευρώπη είναι έτοιμη για λήψη μέτρων σε βάρος της Τουρκίας

H EE είναι έτοιμη να επιβάλει περιοριστικά μέτρα εφόσον η Τουρκία δεν προχωρήσει σε αποκλιμάκωση τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υπεύθυνος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πήτερ Στάνο σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως «η αλληλεγγύη της Ευρώπης σε Ελλάδα και Κύπρο είναι ξεκάθαρη». 

Ο Πίτερ Στάνο, τόνισε επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη για λήψη μέτρων σε βάρος της Τουρκίας.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube