Weather Icon
Αθλητικά 6 Σεπτεμβρίου 2020

Άνω κάτω στην Ξάνθη με ομάδα που κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί τουρκικό σύμβολο στη φανέλα της

Άνω κάτω στην Ξάνθη με ομάδα που κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί τουρκικό σύμβολο στη φανέλα της

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο ποδόσφαιρο της Ξάνθης μετά την αναμέτρηση της Δόξα Σταυρούπολης με την Αθλητική Ένωση Ξάνθης, η οποία μετά τον αγώνα που έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου για το τοπικό Κύπελλο έκανε καταγγελία για ρατσιστική επίθεση.

Πρόκειται για μία υπόθεση που αιωρείται τα δύο τελευταία χρόνια. Η Αθλητική Ένωση Ξάνθης κατηγορείται από τους υπόλοιπους συλλόγους, ότι χρησιμοποιεί ως έμβλημα ένα ρολόι, το οποίο δείχνει την ώρα θανάτου (09:05) του Μουσταφά Κεμάλ, του σφαγέα των Ελλήνων της Ανατολής.

Από τη μεριά της η ΑΕΞ υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, ότι το σήμα και τα χρώματα της ομάδας είναι η ξανθιώτικη εκδοχή του σήματος της γαλλικής ομάδας του Παρισιού ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ. Το σύμβολο που χρησιμοποιεί είναι το ρολόι της κεντρικής πλατείας της Ξάνθης. Ισχυρίζεται, δε, ότι το 09:05 είναι η μεταμεσημβρινή ώρα ίδρυσης του σωματείου.

Στη Θράκη πάντως οι έτεροι αθλητικοί σύλλογοι κάνουν λόγο για ξεκάθαρη τουρκική προπαγάνδα. «Δεν γίνεται να μας κοροϊδεύουν έτσι οι Τούρκοι για το σήμα τους και να το δεχόμαστε», ειπώθηκε στο infognomonpolitics.gr, από παράγοντα ομάδας άλλου νομού, η οποία στηρίζει τη Σταυρούπολη στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την ΑΕΞ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube